Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безпроблемно начало на изборния ден в региона

Снимка: БУЛФОТО

Изборният ден в Разградска област започна нормално, информират от Районната избирателна комисия. Отворени са всички секции в Лудогорието. Броят им на балотажа е 202, с една повече от първия тур. Допълнителната секция е в Следствения арест в Разград, тъй като задържаните там са повече от 10. Общият брой на избирателите в областта за президентския вот е 137 644, като спрямо първия тур от списъците са отпаднали 875 души. Над 600 са младежите в община Разград, които през последната година са навършили 18 години и ще могат да упражнят правото си на вот. Възможност за машинно гласуване е предвидена в 15 от секциите. Седем са социологическите агенции, които ще извършват анкети пред част от секциите в Разградска област, информират още от РИК.

Изборният ден в община Кубрат започна нормално в 7 часа. 19 614 души могат да гласуват на балотажа за президент и вицепрезидент. Бюлетините са 21 500. След първия тур на изборите, няма хора заличени от списъците за гласуване, съобщиха от общинската администрация в Кубрат. Секциите в лудогорската община са 35, като 4 от тях са подвижни-за хора със специфични потребности. За момента няма информация или сигнали за пречки и прояви, които да компрометират изборния процес.

Нормално започна изборният ден в Шумен. В избирателните секции почти няма хора, показа проверка на Радио Шумен. Говорителят на Районната избирателна комисия в Шумен Дилян Нанев уточни, че в региона е спокойно и изборният ден е започнал без проблеми. Всички избирателни секции са отворили врати навреме, за момента не са постъпили сигнали за инциденти.

Нормално започна изборният ден в област Търговище. От събраната до момента информация от Районнтата избирателна комисия, секционните избирателни комисии са отворили на време. Няма данни за нарушения.

Без нарушения започна балотажът на президентските избори в Силистренско, съобщиха от Областната дирекция на МВР. До момента в полицията няма подадени сигнали за инциденти, които биха застрашили нормалното протичане на вота. За осигуряване на охраната на изборните помещения в региона са ангажирани близо 260 служители на Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” и „Гранична полиция”. Оперативен щаб, оглавяван от директора на полицията старши комисар Кристиян Петров, ръководи цялостната дейност по обезпечаване на обществения ред и сигурността в изборния ден.

Нормално започна изборният ден в Русенска област. Всички секции отвориха врати в 7 часа. В пет от тях има замени на членове, защото титулярите не са се явили навреме. Между двата тура на изборите са били заменени членове на секционни избирателни комисии по здравословни причини и заради неразбирателства между представителите на различните политически сили. 337 са избирателните секции в Русенска област, броят им остава непроменен. Право на глас имат 215 901 души. Най-много са секциите в община Русе-218, четири от секциите са подвижни, а на 20 места има възможност за машинно гласуване.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Удари в главата

60-годишен баща е нанесъл средна телесна повреда на 36-годишния си син. Това съобщават от разградската полиция. Скандалът между двамата възникнал в село Стражец около 01.00 часа на 24 юли. Пристигналият на място полицейски патрулен екип установил, че родителят е нанесъл удари в главата на сина си. Възрастният мъж е задържан в РУ-Разград. По случая се..

публикувано на 24.07.24 в 10:08

Влак удари кола на жп прелез

Влак блъсна лек автомобил, няма пострадали хора. Това съобщават от разградската полиция. Сигналът за пътнотранспортното произшествие на жп прелез в исперихското село Тодорово е получен около 10:25 часа на 23 юли. Лек автомобил „Ауди А3“, управляван от 64-годишен водач, преминава през прелеза при мигаща червена светлина на семафора, при което е ударен..

публикувано на 24.07.24 в 10:01

Катастрофа затваря път

Катастрофирал товарен камион е препречил движението по пътя Разград - Попово в района на бившия Военен лагер до село Благоево. Това съобщават от разградската полиция. В момента превозните средства се пропускат в едната лента, като пътят ще бъде затворен изцяло за изтеглянето на гондолата - зърновоз.  Обходният маршрут за всички превозни средства..

публикувано на 24.07.24 в 09:43

Закриха Панаира на киселото мляко

Хиляди гости от целия свят се събраха в Разград за 22-то издание на Панаира на киселото мляко и за Фестивал на народните традиции и художествените занаяти. В рамките на тридневния празник жителите на Разград, гостите и приятелите от страната и чужбина имаха възможност да се докоснат до традициите и културата на различни народи, съобщава БТА...

публикувано на 24.07.24 в 09:26

Таксиджия пострада на пътя

64-годишен таксиметров шофьор пострада при пътнотранспортно произшествие, съобщават от разградската полиция. Сигналът за катастрофата е постъпил на тел.112 около 11:30 часа на 22 юли. Пътувайки в посока Разград, на прав участък след село Ясеновец, водачът губи контрол над управлявания от него автомобил „Дачия“, излиза вляво от пътя и се удря в..

публикувано на 23.07.24 в 09:52

Хайде на панаир!

В третия ден на Панаира на киселото мляко в Разград, от 18:30 ч. ще се проведе открита сцена „Талантите на Лудогорието“. Ще се изявят индивидуални изпълнители, колективи, детски фолклорни състави и клубове за народни танци.  Във вечерния концерт от 20:30 ч.   ще участват Детската танцова школа “Хорце“, Градският мажоретен състав, Фолклорен ансамбъл..

публикувано на 23.07.24 в 09:09

Крадец под стража

Районният съд в Разград уважи искане на прокуратурата за „задържане под стража“ и остави в ареста мъж, обвинен за кражба на златни накити за около 8000 лева.  Обвиняемият е 53-годишен мъж, който е добре известен на органите на реда. Той е многократно осъждан за различни престъпления.  Мярката за неотклонение, наложена от Разградския районен съд,..

публикувано на 22.07.24 в 14:08