Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По 325 лева отпуска държавата за пострадалите в Хитрино

Снимка: Радио Шумен

По 325 лева ще получат пострадалите след взрива в Хитрино. Това е уточнено след разговор между премиера в оставка Бойко Борисов и кмета на общината Нуридин Басри. Разпоредено е до 16.00 часа да бъде направен списък на засегнатите от трагедията домакинства.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Разясниха европрограма

Начините за кандидатстване по Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ бяха разяснени на работна среща на кметския екип с архитекти в Шумен. Процедурата насърчава инвестициите за подобряване на производствения капацитет и оптимизиране на бизнес процесите в семейните предприятия, предприятията от творческите индустрии и занаятите...

публикувано на 19.07.24 в 13:04

20 години расте една гора

България продължава да гори. С всеки изминал ден ставаме свидетели на все повече пожари в горски и селищни територии.  От началото на годината на територията на Държавното горско стопанство в Шумен са станали 7 пожара, като 3 от тях са преди началото на пожароопасния сезон и са били разпространени на много малка площ. Засега в горските..

публикувано на 19.07.24 в 12:50
Пожар край Харманли

Тежка битка с огъня

На всеки 20 минути се получава сигнал за нов пожар в страната. Фронтовете са големи, температурите продължават да бъдат екстремно високи и вятърът на места е много силен. В тази тежка ситуация най-важното е пламъците да бъдат овладени и да бъде опазен животът на жителите и на служителите и доброволците, които се борят с огнената стихия. Това заяви..

публикувано на 19.07.24 в 12:13

Удари в лицето

45-годишен мъж е задържан за домашно насилие, съобщават от шуменската полиция. Сигналът е получен вчера около 01:00 часа в районното в Шумен. Съобщено било, че 45-годишен мъж е нанесъл удари по лицето на 40-годишна жена, с която живее на семейни начала.  Задържан е за срок до 24 часа в РУ-Шумен. Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 19.07.24 в 11:44

Пиян остана без кола

Лек автомобил "Тойота" е иззет от водач, седнал пиян зад волана. Това съобщават от шуменската полиция. Проверката била извършена на 18 юли около 16:30 часа на кръстовище на ул. „Цар Иван Александър“ и ул. „Хан Аспарух“ в Шумен. С дрегер е установено, че 35-годишният мъж е управлявал с 1,26 промила.  Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ...

публикувано на 19.07.24 в 11:38
Голямата базилика в Плиска

Седем екипа на разкопки

Седем екипа ще продължат своите археологически проучвания в Шуменско с финансиране от Министерството на културата. Това става ясно от резултатите от проведената сесия за финансова подкрепа по Програмата за опазване на недвижимото културно наследство.  Три екипа ще работят по различни обекти в резервата Плиска. Доц. Константин Константинов ще получи..

публикувано на 19.07.24 в 09:04

Открит урок на платото

Открит урок по безопасност на движението с възпитаници на ЦПЛР- ОДК  "Анастас Стоянов" - Шумен се проведе в базата за отдих на Шуменското плато.  Гл. инсп. Веселин Георгиев от пътна полиция насочи вниманието на децата за спазване на по-голяма дисциплина на пътя.  Те научиха кои са отговорностите им като водачи на велосипеди, как да пресичат безопасно..

публикувано на 19.07.24 в 08:54