Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предадоха на съд крадците, пребили две жени в Шумен

Окръжната прокуратура в Шумен предаде на съд опасните рецидивисти Радослав Ив. и Стефан М. и непълнолетния им съучастник - 17-годишния Станимир Те са обвинени в грабеж, придружен с тежка или средна повреда и проникване в чуждо жилище нощем. Обвинителният акт е подготвен само 28 дни след задържането на извършителите. На 3 януари 2017 г. тримата проникнали със стълба в дом на ул. „Шуменска крепост“. Там живеела възрастна жена с няколко болни момичета. Докато взимали накити обаче възрастната влязла в стаята. Тя била посрещната с удари по тялото и главата с дървената тояга, както и с ритници. На помощ се притекла близка, която също била бита. Нападателите не намерили ценности и взели мобилен телефон. Съдебномедицинската експертиза на двете пострадали жени установила множество травматични увреждания. 24-годишният Радослав Ив. е осъждан пет пъти, а съучастникът му - девет пъти. Непълнолетният е криминално проявен, макар да не е осъждан. Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Шуменския окръжен съд.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Сава Академия празнува

Ученици, постигнали значими резултати от СУ „Сава Доброплодни“ – Шумен за 12-ти пореден път отличи Сава Академия за постигнати успехи в областта на науката, изкуствата, спорта и за гражданската доблест. Ежегодното събитие се провежда в навечерието на 24 май и се превръща в празник на всички таланти, които през годината са проявили упоритост,..

публикувано на 21.05.24 в 16:36

Млади огнеборци в надпревара

Възпитаници на три училища в област Шумен мериха сили в областния кръг на състезанието „Млад огнеборец“, което се проведе днес в Нови пазар.  Отборите на IX ОУ “Панайот Волов“ – Шумен, СУ “Хан Исперих“ - Нови пазар и СУ „Св. Паисий Хилендарски“ - Върбица участваха в две дисциплини - "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "400 метрова щафета с..

публикувано на 21.05.24 в 14:41

На гости в полицията

Беседа за вредата от наркотиците беше изнесена пред ученици от 9 клас на СУ „Панайот Волов“ в Шумен. Деветокласниците и техният класен ръководител Галина Абаджиева гостуваха в полицейското управление в града, за да се запознаят по-отблизо с работата на полицията.  Инсп. Валентин Вълев от Детска педагогическа стая им разказа по какъв начин наркотичните..

публикувано на 21.05.24 в 14:29

Университетът чества патрона си

Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ чества патронния си празник в деня, когато църквата почита Свети велики царе равноапостолни Константин и Елена. И тази година преподаватели и студенти почетоха един от най-великите старобългарски химнописци, който е и от създателите на Преславската книжовна школа, дала смисъла и блясъка на..

публикувано на 21.05.24 в 13:28

Засилен контрол на баловете

Създадена е организация за осигуряване на обществения ред по време на предстоящите абитуриентски балове и тържествата, свързани с 24 май, съобщават от полицията в Шумен.  Ще има засилено полицейско присъствие и контрол на движението. Целта е да се предотвратят инциденти при провеждането на баловете в дните 24 и 25 май.  Полицаите ще проверяват дали..

публикувано на 21.05.24 в 12:52

ВиК авария в Шумен

Поради авария на ул. „Искър“ в шуменския квартал Боян Българанов районът ще остане без водоподаване до отстраняване на проблема. Това съобщават от ВиК - Шумен в сайта си.  От водното дружество не уточняват кога точно ще бъде пусната водата на улицата.

публикувано на 21.05.24 в 12:09

Хванаха почерпен да шофира

51-годишен мъж от село Градище бил установен да шофира след употреба на алкохол вчера сутринта, съобщават от шуменската полиция. Проверката била извършена от екип на пътна полиция в Шумен около 09:40 часа. На ул. “Алеко Константинов“ бил спрян водач на "Мерцедес Спринтер". Водачът бил тестван за шофиране след употреба на алкохол. Отчетени са..

публикувано на 21.05.24 в 11:45