Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гергана Цонева е председател на РИК - Търговище

Гергана Цонева - ГЕРБ, е председател на Районната избирателна комисия в двадесети и осми изборен район - Търговищки, която беше назначена днес от ЦИК. Заместник-председатели са Диана Игнатова и Красимира Маркова, секретар Мевзуне Бейтулова, и членове Детелин Драгнев, Васил Василев, Наталия Миланова, Дамян Дамянов, Хабибе Рамаданова, Кадлийн Мехмедова, Младен Балуков, Станьо Александров и Маринела Върбанова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пробация за бой над деца

Шест месеца пробация и три години без право да упражнява професията си получи медицинска сестра от детска ясла в Търговище.  Медицинската сестра беше обвинена от Районната прокуратура в града, че при изпълнение на служебните си задължения е причинила болка и страдание на седем деца. Споразумението не подлежи на обжалване.  Във връзка със същия..

публикувано на 11.09.24 в 16:21

Книга от кмета

Книга с приказки от кмета на община Попово ще получат всички първокласници, съобщиха от местната администрация. Училищният звънец ще удари за първи път за 179 деца, а заедно с тях в класната стая ще влязат общо 2267 ученици, информира БТА.  Според справка на общинското звено „Образование“, учениците в региона са повече в сравнение с..

публикувано на 11.09.24 в 09:35

Кампания в Попово и Омуртаг

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Търговище започва информационна кампания за популяризиране на използването на електронното здравно досие и мобилното приложение "еЗдраве" в Попово и в Омуртаг. Инициативата е съвместна с представители на „Информационно обслужване“ АД, съобщиха от ръководството на здравната инспекция.  Изнесената кампания ще се..

публикувано на 11.09.24 в 08:42

3500 лева от Фонд "Инвитро"

Двойки с репродуктивни проблеми от община Търговище могат да подават заявления във втория прием за финансово подпомагане. Документи се приемат до 4 октомври в Центъра за административно обслужване на общината.  Одобрените кандидати вече могат да получат до 3500 лв. за изследвания и инвитро процедури. Това е с 1000 лв. повече след приетите в началото..

публикувано на 10.09.24 в 08:39

Обновяват детски площадки

Продължава обновяването на детски площадки в Търговище, съобщават от общината. В ход е ремонт на поредна детска площадка в града.  На Общинското предприятие „Флора“ е възложено обновяването на зоната за игра до блока ул. „Кюстенджа“ № 79. В момента служителите премахват старите детски съоръжения. На тяхно място ще бъдат поставени нови люлки,..

публикувано на 10.09.24 в 08:29

Арестуваха насилник на жена

Млад мъж е задържан за домашно насилие, съобщават от търговищката полиция. На 6 септември около 10:15 часа в полицейското управление е получен сигнал, че мъж от с. Лиляк е нанесъл побой на жена. Двамата живеят на семейни начала. От ударите на жената е причинена лека телесна повреда.  По случая е започнато  досъдебно производство.

публикувано на 09.09.24 в 12:44

Спасиха къща от огъня

80 кв. м покривна конструкция на стопанска постройка са изгорели вчера в с. Станец. Това съобщават от търговищката полиция. Пожарът възникнал около 17:40 часа на 4 септември. Погасен е от екип на пожарната в Омуртаг. Спасена от огъня е къщата.  Причините за инцидента са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 05.09.24 в 09:26