Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работник пострада при злополука в „Алкомет”

Снимка: Радио Шумен
Работник е пострадал в завода за алуминиеви изделия "Алкомет" в Шумен. Той е откаран за преглед в болницата. Инцидентът е станал около 11 часа днес. Работникът е отговарял за поддръжката на крановите съоръжения. Според ръководителя на отдел „Здраве и безопасност“ в Алкомет Васко Веселинов, пострадалият мъж е с травма на кръста. В момента в предприятието са представители на инспекцията по труда в Шумен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Издирват 88-годишен мъж

Шуменската полиция издирва Ахмед Хамдиев Ахмедов на 88 години. Мъжът е в неизвестност от 31 май. Напуснал дома си на ул. “Самара“ в Шумен. Трудно подвижен е, но контактен.  Няма информация за дрехите, с които е бил облечен, но носи очила и винаги е със синя шапка и бастун. Висок е около 165 см, със зелени очи, продълговато мургаво лице.  От..

публикувано на 03.06.24 в 14:41

платена публикация
Спортен празник в „Алкомет“

 31 май 2024 г. „Алкомет“ АД организира своя традиционен спортен празник, който се състоя на поляната в близост до Шуменската крепост. Събитието събра стотици служители на компанията, които активно участваха в разнообразни спортни състезания и забавления. Празникът бе открит с танцов поздрав от мажоритарния състав на Спортен клуб “Ритмика”. В рамките..

публикувано на 03.06.24 в 14:19

платена публикация
Награди за първенци

На специална церемония на 1 юни, Ден на детето, в Младежкия дом в Шумен бяха връчени наградите на отличените ученици в конкурса „Индустрията в нашия град“. Конкурсът, организиран за пети път от Химикотехнологичен и металургичен университет (ХТМУ) и Българската асоциация на металургичната индустрия (БАМИ), се провежда под патронажа на кмета на община..

публикувано на 03.06.24 в 14:14

Квартал "Еверест" без вода

Без вода ще остане днес - 3 юни,  до 15:00 часа шуменският квартал "Еверест. Това съобщават от ВиК - Шумен. Причината е авария до П.С. „Хидрофор“.

публикувано на 03.06.24 в 13:48

Кметът на инспекция

Последните преасфалтирани улици с пари от 20-милионния общински заем инспектираха кметът на Шумен проф. Христо Христов и заместникът му Николай Симеонов. От изтеглените 16 млн. лева за възстановяване на улици в Шумен са изхарчени над 10 млн. лева. А от отделените за ремонти на улици в селата на общината 4 милиона лева остават около 900 хил. лева...

публикувано на 03.06.24 в 13:04

Издирват собственика на портмоне

Портмоне с парична сума без документи е намерено на 1 юни между 16:00 и 17:00 часа в района на Пети полк в Шумен. Това съобщават от местната полиция. Намерено е от дете, което заедно с баба си е направило опит да открие собственика му чрез социалните мрежи. На следващия ден са го предали в полицейското управление в Шумен.  От полицията..

публикувано на 03.06.24 в 11:52

Хванаха гастролираща крадла

Задържаха крадла на хранителни продукти от хипермаркет, съобщават от шуменската полиция. 30-годишната жена е от разградското село Крояч. Тя извършила кражба на стоки от магазин на ул. “Бели Лом“ в Шумен.  Сигналът е приет малко след 12:30 часа на 1 юни. На място бил пратен полицейски екип. Изяснено било, че продуктите били на стойност малко над 50..

публикувано на 03.06.24 в 11:42