Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължава раздаването на хранителни помощи в Шуменско

Хранителни продукти, осигурени от Фонда за европейско подпомагане на хората в нужда, се раздават в общините Каолиново, Никола Козлево, Велики Преслав и в райони на Върбица. Това уточни Пламен Петров от БЧК - Шумен. В община Шумен раздаването на трайни хранителни продукти ще започне след 10 март. Хората, които получават подпомагане, са подбрани чрез социалните служби по места. Всеки от тях ще получи брашно, захар, спагети, консервирани продукти и сладкиши. Пламен Петров коментира, че раздаването на храните се е забавило, заради тежката зима и проблемите по пътищата.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Катастрофа в Шуменско

Временно движението по пътя Смядово – Велики Преслав в района на село Златар се осъществява в една лента поради катастрофа. Трафикът се регулира от "Пътна полиция", съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.  От Областната дирекция на МВР- Шумен потвърдиха за инцидент в участъка. По първоначални данни има постарали. Трима души са откарани в..

публикувано на 13.06.24 в 15:17

Укрепват опасната къща

Протокол за извършване на аварийно укрепване ще бъде връчен на собствениците на къщата паметник на културата, намираща се на ул. „Цар Освободител“ 125 в Шумен. Това съобщават от общината. Днес екип от специалисти на общината и с участието на арх. Лъчезар Костов от Регионалния инспекторат по опазване на културното наследство - район..

публикувано на 13.06.24 в 14:57

Връщат светофарите на "Практикер"

Връщат светофарите на кръстовището на "Практикер" в Шумен. Това  обясни проектантът инж. Недка Дженева, изработила проекта за Генерален план  за организация на движението в Шумен в следващите 5 години. Следващото кръстовище в посока кв. "Тракия" ще остане кръгово. Планът..

публикувано на 13.06.24 в 14:19

Отворени врати вместо слухове

Координацията и публичността в работата на институциите с гражданите и медиите обсъди областният управител проф. Добромир Добрев с ръководителите на 30 териториални структури на държавната администрация в област Шумен. Това съобщиха от областната администрация.  „Целта е да преодолеем недоверието на гражданите към всичко, което става в..

публикувано на 13.06.24 в 13:22

Щети за хиляди левове след пороите в Шуменско

Дъждът и градушката, които паднаха снощи над Шумен, нанесоха щети за хиляди левове по пътната настилка в града. Няколко улици бяха сериозно засегнати.  Една от най-сериозно пострадалите е ул. „Бенковски“ - тази, на която паважът беше пренареден само преди 2 месеца. Сега повечето от паветата са свлечени до ул. „Васил Левски“.  Ул. „Бенковски“ беше..

публикувано на 13.06.24 в 13:08

Щети за хиляди левове

Дъждът и градушката, които паднаха снощи над Шумен, нанесоха щети за хиляди левове по пътната настилка в града. Няколко улици бяха сериозно засегнати.  Една от най-сериозно пострадалите е ул. „Бенковски“ - тази, на която паважът беше пренареден само преди 2 месеца. Сега повечето от паветата са свлечени до ул. „Васил Левски“.  Ул. „Бенковски“ беше..

публикувано на 13.06.24 в 12:24

Спасиха сърничка в бурята

Сърничка е била спасена от жители на ул. „Акация“, съобщават от Областната дирекция на МВР- Шумен.  След гръмотевичната буря снощи вероятно животното се е уплашило. До идването на екип на горските страничката била приютена в лек автомобил.  Предадена е на горските служители, които я пуснали в гората на Шуменското плато.

публикувано на 13.06.24 в 11:02