Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осъдиха рецидивист, отвлякъл такси и стрелял по полицаи

Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Силистра постигна 18-годишна ефективна присъда за опасен рецидивист, който отвлече таксиметров шофьор и направи опит да убие полицаи с незаконно оръжие. 41-годишният Димитър Братанов е осъден на 18 години лишаване от свобода при строг режим. Той бе предаден на съд с три обвинения - за отвличане на таксиметров шофьор, опит за убийство на четирима служители на МВР и незаконно държане на огнестрелни оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия в голямо количество. И трите престъпления Братанов извършил след бягство от варненския затвор през май 2016 г., където бил преместен от затвора в Белене на по-лек режим на изтърпяване на поредна ефективна присъда. Димитър Братанов е осъждан десет пъти и е един от извършителите на бомбения атентат срещу бивш окръжен прокурор на Силистра.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

10 000 лева за Воден

10 000 лева в помощ на семействата, пострадали от пожарите в село Воден, Ямболска област, отпусна Общинският съвет в Дулово. Решението беше взето единодушно на днешното заседание.  Средствата ще бъдат преведени по дарителската сметка, разкрита от община Болярово. „Суми за справяне с подобни бедствия са заложени в бюджета на Дулово, в специално..

публикувано на 30.07.24 в 15:56

Удар с мотоциклет

17-годишен мотоциклетист и спътничката му са пострадали при пътен инцидент, съобщават от Областната дирекция на МВР в Силистра.  Произшествието станало вчера следобед в района на село Царев дол. При движение с несъобразена скорост водачът изгубил контрол над мотоциклета и се ударил в бетонен канал край пътя. При удара 16-годишното момиче, което..

публикувано на 30.07.24 в 09:24

Безплатни медицински прегледи

Безплатни акушеро-гинекологични прегледи организира днес - 30 юли, община Главиница. Те ще се провеждат от д-р Лилия Бойчева в мобилен кабинет, разположен пред Народно читалище "Христо Ботев“ в града.  Прегледите ще започнат в 9:00 часа. Целта на инициативата е да се подобри майчиното и детското здравеопазване, както и да се стимулира профилактиката..

публикувано на 30.07.24 в 08:42

Детска игра причини пожар

Детска игра с огън довела до пожар в сухи треви в село Черногор. Това съобщават от силистренската полиция. Екип на участъка в Главиница се отзовал на сигнала, получен на 28 юли в 17:55 часа. Справил се с произшествието, преди да се стигне до загуби. Четири пожара в сухи треви са погасени от екипи на противопожарните звена в област Силистра в периода..

публикувано на 29.07.24 в 10:05

Дрогиран с фалшива книжка

31-годишен е задържан за управление след употреба на дрога и с фалшива книжка. Това съобщават от силистренската полиция. Мъжът с лек автомобил „Фолксваген“ бил спрян за полицейска проверка на 28 юли по бул. „Велико Търново“ в Силистра. Тестът за наркотици дал положителен резултат за канабис, а пред пътните полицаи мъжът представил неистински..

публикувано на 29.07.24 в 10:00

От Дулово до Воден

Помощите от благотворителната кампания в Дулово стигнаха до пострадалите от пожара жители на село Воден. Това каза за Радио Шумен Сезен Сайън, организатор на акцията. В рамките на три дни над 150 дуловчани и жители на Силистра се включиха в нея, който дариха дрехи и трайни хранителни продукти. Сезен Сайън се срещна с част от хората, които..

публикувано на 26.07.24 в 14:54
Силистра

Деца търсиха съкровища

Силистра стана сцена за децата от Летен клуб „Театър и приключения“. Регионалният исторически музей им предостави карта за търсене на съкровищата на града, като ги въведе в света на археологическите загадки.  Децата трябваше да намерят сами 13 съкровища, като по този начин научиха много за времето и хората от миналото на Силистра.  Целият екип от..

публикувано на 26.07.24 в 08:48