Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детското отделение в УМБАЛ - Русе е почти готово

Изцяло завърши първият етап от строителството на новото отделение по Педиатрия в Русенската университетска болница, съобщиха от здравното заведение. Работата започна в средата на януари и се очаква да приключи в края на март. В голяма степен е приключен и вторият етап на ремонта и в началото на април предстои Отделението по Педиатрия да се премести на седмия етаж в Хирургичния блок на болницата. В отделението ще има 45 легла, три стаи за интензивно лечение, две манипулационни, столова и занималня за малките пациенти. Строителството на новото отделение по Педиатрия стана възможно с финансовата подкрепа на Благотворителната фондация „Игнат Канев“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Симулация на Дунав

Симулация на сблъсък на два кораба и реакция при нефтен разлив по река Дунав се проведе тази сутрин в акваторията на Русе. Това е част от съвместното учение на институциите за аварийни действия "Дунав 2024".  Според сценария - на речен километър 496 по Дунав се сблъскват при разминаване единичен моторен кораб и моторен кораб, тласкащ..

публикувано на 22.05.24 в 12:38

Двама вилнеят в Спешното

Пореден случай на агресия срещу медици е имало във Ветово, област Русе, съобщава БНТ.  Двама мъже обиждали и ругали медици от Центъра за спешна медицинска помощ в града. Мъжете отишли в спешния кабинет, където се оплакали, че ги е нападнал кон. Дежурният екип ги прегледал. След това пациентите поискали да бъдат транспортирани до болница, но..

публикувано на 22.05.24 в 11:59

"Сблъсък" на кораби по Дунав

Симулация на сблъсък на два кораба по река Дунав ще бъде направена от 10:00 ч. днес в акваторията на пристанищния терминал „Русе-запад“. Това ще е част от съвместно учение, организирано по разпореждане на областния управител Драгомир Драганов.  Целта е да се провери актуалността на Областния план за защита на бедствия в частта, свързана с опасност от..

публикувано на 22.05.24 в 09:01

Знамена и барабани в Русе

Община Русе е подготвила редица празнични събития по повод 24 май. Тържествените чествания ще започнат на 23 май, когато в 18:00 ч. в голямата зала на Доходното здание ще се проведе официалната церемония по награждаване на тазгодишните носители на Награда „Млад творец“ и Награда „Русе” в областите „Изкуство и култура“ и „Образование и наука“...

публикувано на 21.05.24 в 11:57
УМБАЛ

Безплатни гинекологични прегледи

Безплатни гинекологични прегледи и консултации ще се състоят в Университетската болница „Канев“ в Русе, съобщават от лечебното заведение. Прегледите ще бъдат на 27 май от 16:00 до 18:00 ч. в диагностично- консултативния кабинет на АГ комплекса. Кампанията се провежда вече втора година. По два пъти месечно различни експерти в областта преглеждат жени...

публикувано на 21.05.24 в 09:09

Старт на приема

Започва кандидатстването за първи клас за учебната 2024/2025 г. в Русе. В 10:00 ч. системата ще бъде отворена за регистрация на заявления. Тя ще е активна до 23 часа и 59 минути на 28 май.  Според графика за прием, първото класиране ще бъде обявено на 31 май, а записването на приетите деца ще се извършва от 3 до 6 юни в избраното училище. Следват още..

публикувано на 21.05.24 в 09:05

35 000 цветя ще красят вазата

Над 35 000 цветя ще красят един от символите на Русе – вазата в Парка на младежта, съобщиха от общинската администрация. Основата вече е подготвена от специалисти по озеленяването. От ОП „Паркстрой“ предвиждат цветната конструкция да бъде готова за 24 май, но при неблагоприятни метеорологични условия завършването ѝ може да бъде отложено до..

публикувано на 20.05.24 в 14:55