Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Денят на розовата фланелка беше отбелязан в Шумен

Деня на розовата фланелка отбелязват днес учениците от гимназията с преподаване на чужди езици в Шумен. Училището работи по международен проект за превенция на дискриминацията, насилието и расизма. Това каза за Радио Шумен ръководителят на проекта Десислава Тенева, която преподава информатика в гимназията. "Запознахме с един имейл, на който ученици, учители и родители могат да изпращат своите притеснения. Усилията ни бяха концентрирани върху днешния ден. Предложихме на всички класове една тренинг-игра. Засега са се включили осем класа. Дванайсет от учениците в гимназията са включени в проекта за превенция на дискриминацията, насилието и расизма и целогодишно развиват дейност в тази насока сред учениците си", каза още Тенева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
КОЦ - Шумен

Умуват нови изисквания за шеф на КОЦ

Точката, която трябваше да стартира конкурсът за избор на управител на Комплексния онкологичния център (КОЦ) в Шумен бе оттеглена от кмета на общината проф. Христо Христов. Изискванията към кандидата трябваше да бъдат гласувани на предстоящото заседание на Общинския съвет.  Условието кандидатът да бъде лекар със специалност "Онкология" или "Медицинска..

публикувано на 19.04.24 в 14:32

176-годишно училище

176 години от своето създаване отбелязва днес СУ "Панайот Волов" в Шумен с поднасяне на венци и цветя пред паметниците на героя в града. На площад "Оборище" възпитаниците на учебното заведение от група "Чик-чирик" и от 2.б клас изнесоха рецитал, посветен на патрона им Панайот Волов. В учебните стаи бяха представени ателиета на учениците, част от..

публикувано на 19.04.24 в 13:12

Ваят форми от глина в Шумен

Домакин на националното състезание „Най-добър млад керамик“ е шуменската Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия.  Пет отбора от Русе, Шумен, Силистра, Елин Пелин и Нови пазар ще мерят творчески сили в събота, 20.04 във Военния клуб.  Състезанието започва от 9:00 ч. Темата е „Форми на комуникация“. Учениците ще работят с глина...

публикувано на 19.04.24 в 11:24

Временен мораториум на почетните знаци?

Предложенията за удостояване на бившия кмет Александър Узунов и на известния хирург акад. Дамян Дамянов с най-високото отличие на Община Шумен – почетния знак „Ключ на Шумен“, предизвикаха спорове на заседанието на постоянната комисия по култура в Общинския съвет.  Според председателя Венцислав Венков в статута има пропуски и несъвършенства, затова той..

публикувано на 18.04.24 в 17:11

Повече камери по селата

Работна среща за набелязване на мерки за подобряване на средата за сигурност се проведе днес в Каолиново. В разговорите участваха директорът на Областната дирекция на МВР – Шумен ст. комисар Георги Гендов, кметът на община Каолиново Нида Ахмедов и неговите заместници.  Ст. комисар Гендов заяви, че пътната безопасност е сред важните приоритети на..

публикувано на 18.04.24 в 14:43

Неучебен 2 май и в Шумен

Втори май ще бъде неучебен ден за училищата в община Шумен. Това съобщават от администрацията.  Кметът проф. Христо Христов е издал заповед, с която 2 май е обявен за неучебен и за неприсъствен. Така учениците от всички училища на територията на община Шумен ще бъдат във ваканция в дните от 1 до 6 май. Подобна заповед издадоха редица..

публикувано на 18.04.24 в 12:25
Снимката е илюстративна.

Внимание, извънгабаритен товар

Извънгабаритен товар ще мине през територията на област Шумен днес, информират от Областната дирекция на МВР. Минути след 10 ч. тежкотоварният автомобил ще бъде спосрещнат от екип на пътна полиция от област Разград и ще бъде съпроводен до област Бургас. Движението ще бъде затруднено поради ширината на превозвания товар – 6,80 м. Автомобилите ще бъдат..

публикувано на 18.04.24 в 09:27