Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отговорността за опасната сграда в Шумен е на собствениците

Снимка: Радио Шумен

Цялата грижа по поддръжката на частната къща, която е паметник на културата от местно значение, е на собствениците. Това съобщиха от Община Шумен по повод срутения покрив и падналата част от фасадата под покривната конструкция на къщата на художника Стефан Петров на ул. „Цар Освободител“ №125. Работници на Общинското предприятие „Строителство и благоустройство“ вече са разчистили терена от падналите строителни материали. Възстановени са мрежата и лентата, с които е ограден тротоарът, за да не се преминава покрай опасната къща. Изготвено е писмо, което ще бъде връчено на собствениците. Те трябва бързо да предприемат мерки за трайното обезопасяване на сградата, така че тя да не създава опасност за преминаващите. Ако това не се случи, община Шумен ще предприеме сама необходимите мерки и впоследствие ще търси по съдебен ред възстановяване на направените разходи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проблеми в Новата поликлиника

Актуализиране на цените в микробиологичната лаборатория на ДКЦ-1 (Новата поликлиника) в Шумен и нова техника, поиска д-р Йорданка Йорданова. Това стана по време на работна среща на здравната комисия към Общинския съвет с представители на медицинското общинско заведение. „По време на пандемията от Covid-19 ние бяхме единствената лаборатория в Шумен без..

публикувано на 04.07.24 в 18:07

Спортни битки за празника

Служители на Областната дирекция на МВР - Шумен отбелязаха 145-годишнината от създаването на Министерството на вътрешните работи и професионалния празник 5 юли със спортни състезания. Турнир по футбол, теглене на въже, тенис на маса и турнир по стрелба са инициативите, организирани във връзка с празника.  Изключително оспорвани бяха футболните..

публикувано на 04.07.24 в 14:19

Проф. Добрев: Държавността ерозира

Проф. Добромир Добрев от днес не е областен управител на Шуменска област. Новината дойде от Министерския съвет снощи, а днес проф. Добрев благодари на екипа, с който е работил. „За себе си мога да кажа, че се отнесох сериозно към работата и съм доволен. Специални благодарности искам да изкажа на хората, които имаха доверие в мен и ме оставиха..

публикувано на 04.07.24 в 13:40

Закана за убийство

44-годишен мъж от село Осеновец бил задържан за закана за убийство към 40-годишна жена, с която живее на семейни начала.  Сигналът бил приет малко след 19:30 часа в дежурната част на областната дирекция. Изпратеният на място екип установил мъжа и го задържал в полицейския арест в Шумен.  Образувано е досъдебно производство.

публикувано на 04.07.24 в 11:46

Двама пияни въртят волани

Двама водачи са установени да шофират след употреба на алкохол през последните 24 часа. Автомобилите и на двамата са иззети. Това съобщават от шуменската полиция. Първият водач, на 31 години, бил с "Пежо". Спрян бил за проверка около 23:40 часа на 3 юли в село Браничево. Не представил свидетелство за управление. Изяснено било, че е неправоспособен и..

публикувано на 04.07.24 в 11:13

Катастрофа взе жертва

73-годишен мъж е загинал при катастрофа в ранните следобедни часове вчера. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за произшествието е приет в 14:00 часа в дежурната част на областната дирекция. Съобщено било за преобърнат лек автомобил в канавка на пътя между селата Дойранци и Вълнари.  Към мястото на произшествието са насочени екип на..

публикувано на 04.07.24 в 10:55

Паркинг и алея до игрището

Започва вторият етап на благоустройството на пространството около игрището за мини футбол в Нови пазар. Вече са монтирани 100 пейки за публиката. Това съобщават от общинската администрация. Ще бъде изграден паркинг с 29 паркоместа, четири от които са предназначени за хора с увреждания. Предвидено е да се засадят дървета, както и да се направят улично..

публикувано на 04.07.24 в 09:29