Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шуменското училище "Трайко Симеонов" празнува

Средното училище „Трайко Симеонов” в Шумен отбелязва днес своя патронен празник. Началото е от 09:30 часа. Програмата включва турнир по волейбол в три групи и народна топка за учениците от трети клас, творчески ателиета и изпълнения на училищните състави. Най-големите възпитаници на училището ще представят музикално-театрален пърформанс „Внедрени в час”. За всички участници са предвидени награди и грамоти.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Покана за концерт

На 21 май община Шумен Ви кани на концерт на Хасан и Ибрахим Игнатови и с участието на студенти от Шуменски университет “Епископ Константин Преславски”, ученици от Средно училище “Сава Доброплодни” и приятели.  Концертът е с начален час 18.00 ч. в концертната зала “Проф. Венета Вичева” на община Шумен. Събитието се провежда под патронажа на..

публикувано на 21.05.24 в 08:44
Шуменски университет

Шуменският университет празнува

Патронен празник има Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“ в деня на светите Константин и Елена. "Днес почитаме святото дело и паметта на нашия патрон Епископ Константин Преславски и неговия исторически принос в просветлението и образованието на нашия народ. Приветствам Ви за всеотдайността и търпението до приобщавате към..

публикувано на 21.05.24 в 08:28

Първенците на Шумен

Отличниците на випуск 2024 в Шумен получиха грамоти и ленти със знака на общината. Наградите в къщата музей "Панчо Владигеров" връчи кметът проф. Христо Христов. "Надявам се дори и да изберете да учите в други градове и държави, да се върнете в Шумен след това", призова ги проф. Христов. За двадесети път администрацията отличава най-достойните..

публикувано на 20.05.24 в 19:08

Шумен ще има шести зам.-кмет

Община Шумен ще има шести заместник-кмет, който ще отговаря по въпросите за европейски политики, екология и туризъм. Това заяви пред журналисти след проведения днес Консултативен съвет кметът на Шумен проф. Христо Христов.  Той е вносител на докладна за одобряване на обща численост и структура на общинската администрация на предстоящата сесия на..

публикувано на 20.05.24 в 15:59

Проблем с матурата по български

Проблем с отпечатването на тестовете от матурата по български език и литература е имало и в едно от училищата на Шуменска област. Едно от устройствата не е разпечатало в пълна степен диаграмата, съобщи за Радио Шумен началникът на Регионалното управление на образованието Кремена Маринова.  В момента се работи по постъпилите сигнали, но окончателното..

публикувано на 20.05.24 в 15:18

Нови апарати в МБАЛ-Попово

Болницата в Попово ще разполага с нова техника.  Като дарение от Нидерландия е получен мамограф. С  помощта на общината е закупен и нов рентгенов апарат, с който се извършват не само графии, но и скопии. В лечебното заведение се извършва ремонт на лабораторията и рентгеновите кабинети.  Очаква се мамографът и рентгеновият апарат да обслужват..

публикувано на 20.05.24 в 14:25
Къща музей

Награди за отличници

За 20-та поредна година най-достойните зрелостници от шуменските училища ще получат отличия, които са знак за високи постижения, отличен успех, за проявено усърдие и упорит труд. Това съобщиха от пресцентъра на общината. „Почетен знак с лента“ носи цветовете на знамето на Шумен. 13 зрелостници ще бъдат наградени днес като отличници и първенци..

публикувано на 20.05.24 в 14:19