Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Недялка Андреева е временен кмет на Гецово

Общинският съвет в Разград избра днес за временно изпълняващ длъжността кмет на Гецово Недялка Андреева. Тя е старши специалист в отдел „Гражданска регистрация и административно обслужване на населението“ в Община Разград и ще заема поста до провеждането на частични избори. Решението бе взето с 21 гласа „за” и един въздържал се. Изборът се наложи, тъй като предишният временен кмет се е регистрирал като участник в изборите. Вотът за кмет на село Гецово е на 30 април. Диана Мирчева-Рахнева е новият общински съветник в Разград. Днес тя положи клетва и се присъедини към групата на БСП в местния парламент. Мирчева-Рахнева влиза в Общинския съвет на мястото на загиналата при катастрофа Петя Петкова.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обсъждаха водни проблеми

На воден режим от април е с.Езерче в община Цар Калоян заради проблем във вътрешната водопреносна мрежа. Село Костанденец също е заплашено от воден режим. Това съобщи директорът на „Водоснабдяване Дунав“ Стоян Иванов на днешното заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия в Разград. Иванов допълни, че ако в областния град не..

публикувано на 04.09.24 в 15:52

Иде есенният панаир

31-ото издание на Есенния панаир в Разград започва на 11 септември, съобщи кметът на общината Добрин Добрев. По алеите на Градския парк ще бъдат подредени щандове на 65 фирми. Традиционно участие ще имат Дневният център за хора с увреждания “Подай ръка“ – Разград и Сдружение „Жанета“. Културната програма се открива също на 11 септември от 19:30 часа..

публикувано на 04.09.24 в 09:03

Измама в интернет

55-годишен мъж от Исперих подал сигнал за извършена спрямо него измама, съобщават от Областната дирекция на МВР-Разград.  Около 15:00 ч. вчера потърпевшият съобщил в Районното управление в Исперих, че направил поръчка по интернет за закупуване на мобилен телефон. Около 13:00 часа на 2 септември, след като заплатил сумата по получената пратка,..

публикувано на 03.09.24 в 11:24

Тържества в Лозница

Тържествата по повод 50-та годишнина от обявяването на Лозница за град започват днес, съобщиха от общинската администрация. Началото ще постави фотоизложбата "50 години град Лозница“ в Народното читалище „Пробуда - 1912“. В нея са подредени снимки от периода на 20-те години на миналия век досега, които показват икономическото, социалното и..

публикувано на 02.09.24 в 11:46

Мъж загина при катастрофа

34-годишен мъж загина при катастрофа на пътя Кубрат-Разград. Това съобщават от разградската полиция. Около 15:40 часа на 1 септември близо до село Топчии водачът на „Мерцедес Е280“ губи контрол над автомобила и на ляв завой излиза от пътя, преобръща се в крайпътна нива, изхвърча от колата и загива на място. По случая се води досъдебно производство...

публикувано на 02.09.24 в 10:55

Кризисен център на финала

Необходими са още средства, за да заработи кризисният център за жертви на домашно насилие в разградското село Стражец, съобщиха от областната администрация в Разград.  Областният управител Владимир Димитров се запозна на място с напредъка в обзавеждането на сградата, пригодена за Комплекс за социални услуги за жертви на домашно насилие и трафик...

публикувано на 30.08.24 в 13:15

76-годишен с нелегална триколка

Възрастен мъж яхна нерегистрирана триколка. Това съобщават от разградската полиция. Триколката с електрически мотор „Telstar“ е спряна около 10:00 часа на 29 август в Лозница. В хода на полицейската проверка е установено, че 76-годишният водач управлява триколесния електрически мотор, без да е регистриран по надлежния ред.  Започнато е..

публикувано на 30.08.24 в 09:37