Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оръдие за прогонване на птици вдигна на крак горските стражари

Близо 400 проверки са извършили през изминалата седмица горските стражари към Североизточно държавно предприятие, което стопанисва държавните гори на територията на четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен. Инспектирани 160 обекта за добив на дървесина, 151 превозни средства, 82 физически лица и др. Съставени са два акта и десет констативни протокола по Закона за горите. Сигнал на телефон 112 за бракониерски лов в землището на с. Долна Кабда е вдигнал на крак служителите на ДЛС „Черни Лом”. При проверка на място те са установили поставено газово оръдие за прогонване на птици и гризачи в овощна градина между селата Горна Кабда и Долна Кабда в община Търговище. През изминалата седмица служителите на ДГС „Шумен” са съставили три констативни протокола.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Глобяват за непочистени плакати

Глоба от 1000 до 5000 лева ще получат политическите партии, коалициите и инициативните комитети, в случай че не премахват агитационните материали за проведените в неделя избори за народни представители и Европейски парламент.  Санкцията е съгласно правилата в изборния кодекс, а срокът за премахването на материалите е до 16 юни, съобщават от..

публикувано на 11.06.24 в 10:03

ГЕРБ-СДС първи при 100% обработени протоколи

До края на деня всички 31 Районни избирателни комисии трябва да предадат в Централната избирателна комисия (ЦИК) протоколите от гласуването в неделя за повторна проверка. След отстраняване на така наречените несъответствия ЦИК ще обяви в сряда окончателните резултатите от вота за българските представители в Европейският парламент - като проценти..

публикувано на 11.06.24 в 09:20

Опасно горещо време и днес

Между 18° и 25° бяха температурите в 6:00 ч. тази сутрин в региона. В Шумен са измерени 18°, атмосферното налягане е 982 хектопаскала, а относителната влажност на въздуха - 80%. Днес времето ще е слънчево, но следобед и привечер ще се развива купеста облачност и на места, главно в Североизточна България и северното Черноморие ще превали..

публикувано на 11.06.24 в 06:19

ДПС печели в Североизтока

ДПС е първа политическа сила в област Шумен, следвана от ГЕРБ-СДС и „Възраждане“. Такава е класацията в изборите за евродепутати и народни представители според 94 процента от обработените протоколи в Районната избирателна комисия в Шумен. Така изглежда подредбата на политическите партии и в Силистренско, при обработени близо 70 на сто от..

публикувано на 10.06.24 в 14:15
Светлин Тачев

Светлин Тачев: Изненадата е "Величие"

Няколко са изненадите на тези избори. Най-голямата е влизането на още една, седма политическа формация в НС. Това каза в ефира на Радио Шумен социологът Светлин Тачев. Това е ПП "Величие", която е нова и не особено позната, но направи нещо интересно, като прескочи 4-процентната бариера за влизане в парламента. По неговите думи, има търсене за..

публикувано на 10.06.24 в 12:47

Кой печели и кой губи в страната?

Седем политически партии и коалиции ще влязат в 50-тото Народно събрание, показват междинни данни на Централната избирателна комисия при обработени 64,06% от секционните избирателни протоколи. Това са ГЕРБ-СДС, ДПС, ПП-ДБ, "Възраждане", БСП за България, ИТН и ПП "Величие". Коалицията ГЕРБ-СДС е първа политическа сила в проведените..

публикувано на 10.06.24 в 11:37

Как гласува Североизтокът

ГЕРБ – СДС е с най-голяма подкрепа на изборите за народно събрание, коалицията е на водеща позиция в една област на Североизточна България, в останалите четири предимството е за ДПС. Това показват данните към 8 ч., публикувани в сайта на Централната избирателна комисия. В Шуменска област , при обработени малко над 54 на сто от протоколите, ДПС събира..

публикувано на 10.06.24 в 09:04