Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почистиха речните корита в 12 села в община Шумен

Снимка: ЕПА/БГНЕС
През последните месеци са направени не малко усилия за почистване на реките и деретата на територията на община Шумен. Това съобщи днес заместник-кметът по „Строителство и екология” инж. Боян Тодоров. "Благодарение на предприетите мерки, при последния проливен дъжд почти нямаше сериозни проблеми. Основно бяха почистени коритата на реките Енчова и Поройна, както и реките в селата Средня, Дибич, Друмево и Вехтово. Почистени са коритата на реки, преминаващи през 12 села, като за целта са изразходвани 30 000 лева", каза още инж. Тодоров. Предстои отново да се почистят и отводнителните шахти в Шумен.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Шест екипа ще работят на тръбите

Без вода за 24 часа остава утре Шумен. Причината за това е присъединяването към новия довеждащ водопровод. Общо 6 екипа ще работят на двете връзки – в кв. "Дивдядово" и пречиствателната станция, каза инж. Антон Стефанов от ВиК - Шумен "По присъединяването от фирмата ще работят два екипа на две места. От наша страна също ще има четири аварийни..

публикувано на 30.07.24 в 13:44
Община Шумен

Вдигат Център за психоболни хора

Малко над 1,315 милиона лева ще струва изграждането на Център за хора с психични разстройства в Шумен. Това обяви на брифинг днес зам.-кметът по европейски програми, екология и туризъм Даниела Русева.  Парите са от Националния план за възстановяване и устойчивост. „Процедурата бе отворена преди дни, на 25 юли, като нашата община е таргетна по..

публикувано на 30.07.24 в 12:18
Спортна зала

Ремонтират зала "Плиска" с над 2 милиона

Обществена поръчка за саниране на зала „Плиска“ обяви община шумен. Стойността на строително-ремонтните дейности е близо 2.120 милиона лева. Ще се топлоизолират външни стени, подови и покривни конструкции. Освен това е предвидено да се сменя дограма и осветление.  Голямата зала на комплекса, в която са терените за хандбал, волейбол и баскетбол,..

публикувано на 30.07.24 в 11:48

Насилник в ареста

Арестуваха домашен насилник, съобщават от шуменската полиция. Сигналът е получен вчера. Съобщено било, че на 20 юли през нощта в Шумен 34-годишен мъж нанесъл удари с ръка по лицето на жената, с която живее на семейни начала. По случая е образувано досъдебно производство.

публикувано на 30.07.24 в 11:32
Град Шумен

"Акага" на финала

Постоянна експозиция на открито и концерт с хитовете на „Акага“ ще поставят финал на Националното биенале по скулптура „Шуменско плато“ и на Седмия пленер по фотография „Шумен познат и непознат“.  Събитието е в неделя (4 август) от 18:00 ч. в пространството „Сцената" в лесопарка „Кьошкове“.  Тази година двата творчески форума, организирани от..

публикувано на 30.07.24 в 11:03

Кражба от раница

Кражба от раница е извършена вчера около обяд в Шумен, съобщават от шуменската полиция. На пешеходната зона на бул. „Славянски“ от раницата на 61-годишна жена са задигнати портмоне със сумата от 40 лева, дебитна карта и лични документи.  Образувано е досъдебно производство. По случая работят служители на районното в Шумен.

публикувано на 30.07.24 в 10:50
ВиК - Шумен

Шумен денонощие без вода

Шумен ще остане без вода за едно денонощие, информират от ВиК дружеството. Причината за това е включване на част от новоизграден довеждащ водопровод за града. Едновременно с това от дружеството ще извършат планов ремонт на проблемни участъци по довеждащия водопровод. Водоемите към Шумен, квартал „Макак“, селата Панайот Волов и Белокопитово, както..

публикувано на 30.07.24 в 10:00