Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха невредими сестрите от Иваново

Открити са невредими трите момичета от село Иваново, обявени за издирване. Сестрите - на 15, 16 и 17 години, са намерени на адрес в Плевен. Според събраните до момента данни върху тях не е било упражнявано насилие, те са напуснали доброволно дома на дядо си. Наложена им е полицейска закрила, предстои децата да бъдат предадени на компетентните органи в Русе. Момичетата бяха обявени за общодържавно издирване по молба на дядо им. По негови данни сестрите напуснали дома му на 29 май.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Митрополит Наум - почетен гражданин

Русенският митрополит Наум ще бъде удостоен със званието "Почетен гражданин на град Русе" реши днес Общинският съвет. Предложението на кмета Пенчо Милков беше подкрепено от 37 съветници, други шестима гласуваха "въздържал се".  Пенчо Милков припомни, че Негово Високопреосвещенство е избран за русенски митрополит през март 2014 година. Под..

публикувано на 30.05.24 в 12:04

Язовири в добро състояние

Всички язовири в Русенска област са в добро експлоатационно състояние и до момента не е установено изграждането на незаконни строежи и съоръжения, които да затрудняват нормалното им функциониране. Това показват проверките на междуведомствената комисия с председател областният управител на Русе Драгомир Драганов, съобщават от областната..

публикувано на 29.05.24 в 13:23

Вазата отново в цветя

Вазата в Парка на младежта в Русе е отново с цветна премяна. В украсата са вложени над 35 000 стръкчета цветя, отгледани в оранжериите на общинското предприятие „Паркстрой“.  Проектът е на ландшафтния архитект Марин Койнов, а изпълнението бе поверено на служителите на общинското предприятие.  През следващия месец ще бъдат подменени и цветята в..

публикувано на 29.05.24 в 08:47

Част от Русе без вода

Без вода ще са част от жителите на Русе. Заради изграждане на нова водопроводна връзка в русенския квартал „Здравец - изток“ днес от 9:00 до 16:00 ч. ще бъде нарушено нормалното водоподаване към потребителите в жилищните блокове:   „Берое“, „Славия“, „Марек“, „Етър“, както и към бензиностанциите в квартала. Това съобщават от ВиК - Русе...

публикувано на 27.05.24 в 09:04

Колекция в изложба

Филателната изложба „България - събития, традиции и личности“ е подредена в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ в Русе.  Експонатите са от колекцията на русенеца Петър Михайлов, който ги е събирал в продължение на половин век. Показани са оригинални пощенски пликове, картички и марки, свързани със съкровищата, открити по българските земи, с..

публикувано на 23.05.24 в 10:05

Църквата със социални услуги

В Русе се провежда двудневен семинар „Социална свързаност и подкрепа“, който има за цел да повиши информираността относно социалните услуги и предоставянето им от страна на Българската православна църква. Събитието се провежда в конферентната зала на хотел „Дунав“. Началото във втория ден на семинара ще бъде дадено малко след 14:30 часа.   Участие ще..

публикувано на 23.05.24 в 08:44
РИОСВ Русе

250 000 лева за неприятни миризми

Оператор с комплексно разрешително в Русе е глобен с 250 000 лв. за разпространение на миризми. Това съобщиха от екоинспекцията в дунавския град.   Нарушението е установено на 9 април, когато за 4 часа в инспекцията са постъпили над 43 сигнала от кварталите „Възраждане“, „Здравец“ и централна градска част на Русе за миризма на „изгорял бакелит“...

публикувано на 23.05.24 в 08:26