Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще ремонтират хижи край Върбица

Близо 90 000 лева без ДДС ще отдели от приходите си Държавното горско стопанство във Върбица за ремонт на три сгради в стопанството. Предвижда се пълно обновяване на кантон „Разсадника“, подмяна на покрива, изграждане на столова за работниците, обновяване на стаите. Ще бъдат ремонтирани основно хижите „Елешница 1“ и „Елешница 2“. Двете сгради ще се използват за организиран ловен туризъм, от следващата година.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

23 литра на квадрат

Между 2 и 23 литра на квадратен метър са падналите валежи през изминалото денонощие в Шуменско, съобщиха от Хидро-метеорологичната обсерватория в Шумен.  В Шумен са измерени най-много количества – близо 23 л на кв. м, в Тодор Икономово – 13.5, в Смядово – 13.2, в Нови пазар – 10.3, във Велики Преслав и Върбица – по 9.7, в Риш – 9.4.  Най-малко..

публикувано на 26.07.24 в 09:51

Приключва проект за интеграция

В община Каспичан приключва работата по проекта "Аз съм Аз и съм уникален, също като теб", който цели образователна интеграция на деца от етническите малцинства. В творчески ателиета и уъркшопове, занимални, срещи- дискусии, конкурси и еко екскурзии са обхванати над 150 деца от детските градини и училищата в общината, 86 родители и 12 учители и..

публикувано на 26.07.24 в 09:38

Добри добиви и тревожни цени

Приключи жътвата на есенниците в региона. По-ниски са добивите в сравнение с миналата година, но качеството е добро. Това каза за Радио Шумен Джихан Шакир – зърнопроизводител от село Капитан Петко, община Венец, който обработва около 8000 декара земя.  Тревожни са обаче цените на зърнените култури. По това време на миналата година цената на пшеницата..

публикувано на 26.07.24 в 08:59

Престъпления и наказания

Делата за 822 извършени престъпления са приключени в Шуменска област през 2023 г., съобщават от Териториалното статистическо бюро. Най-много са извършените общоопасни престъпления, след тях са тези против собствеността и против личността. С ефективни и условни присъди са приключили делата за 705 престъпления. Осъдените с влезли в сила присъди..

публикувано на 26.07.24 в 08:30

Гласуваха шоковите повишения

Основно с гласовете на общинските съветници от БСП, „Левицата“ и „Възраждане“ бяха приети по-високите цени за жителите на община Шумен, които ще използват административни услуги. Това стана по време на днешната сесия на Общинския съвет. Повишен бе и наемът на концертни и спортни зали. Компромис бе направен в цената за използването на „Арена Шумен“..

публикувано на 25.07.24 в 15:58

Нов купол и кръстове за храма

Нов купол и два кръста бяха монтирани днес на православния храм „Света Параскева“ в каспичанското село Златна нива. Църковното обновление се случва със средства на бивши и настоящи жители, които милеят за селото, своята лепта са дали и общински съветници от Каспичан, както и фирми, каза кметът на селото Ивайло Пенев.  За около месец, след получена..

публикувано на 25.07.24 в 14:03
Град Шумен

Намалиха тротоарното право

Месечна такса от 30 лева за разполагане на маса с четири стола в центъра на Шумен ще плащат собствениците на заведения. Предложението двойното намаление на налога дойде в писмо до общината от регионалната Асоциация на ресторантьорите и хотелиерите. В старата наредба за определяне на местните такси и цени досега бе заложена единствено дневна такса от 2 лв...

публикувано на 25.07.24 в 12:55