Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Училището в Подгорица се нуждае от ремонт

Да се реши проблемът с отоплението в Основното училище „Отец Паисий“ в търговищкото село Подгорица. Това искане постави директорът Женя Тодорова пред областния-управител на Търговищка област Митко Стайков. Днес той беше на работна среща в селото. От години училището се топли с акумулаторни печки, има нужда и от подмяна на дограмата на прозорците.  Учебното заведение се посещава от близо 100 деца, като тази година в него няма да има паралелка в 8 клас.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Помощ за бизнеса

6320 работни места са запазени по схемата 60/40 в община Търговище, 22 са фирмите, получили финансова помощ. Това каза кмета на Общината д-р Дарин Димитров по време на посещението на премиера Бойко Борисов в стъкларските заводи край Търговище. Сред тях са както големи производители като заводите за стъкло, така и средни и малки предприятия от..

публикувано на 24.09.20 в 15:20
Снимката е илюстративна

15 шивачки с COVID-19

17 нови случаи на коронавирус са регистрирани днес в Търговищко, информират от Областната администрация. 15 от новозаразените работят в шивашка фирма в Търговище. Всички диагностицирани са жени на възраст между 28 и 62 години от няколко населени места в община Търговище. Те са изследвани профилактично заради предишни случаи на COVID-19 в..

публикувано на 24.09.20 в 13:44

Премиерът нагледа АМ "Хемус"

Министър-председателят Бойко Борисов направи днес оглед на участъка между пътен възел „Буховци“ и пътен възел „Белокопитово“ на АМ „Хемус“. „Само този участък ще скъсява пътя от София от Варна с половин час“, изтъкна Борисов. Трасето е с дължина 16,32 км. То ще се състои от две ленти за движение, две ленти за изпреварване, две аварийни ленти,..

публикувано на 24.09.20 в 12:07

Седем нови случая в Търговище

Седем нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие в Търговищко, информират от Областната администрация. В инфекциозното отделение на МБАЛ – Търговище са хоспитализирани трима души - 73-годишна жена от Лиляк и 79-годишният ѝ съпруг (синът им е заразен от 17 септември), и жена на 79 години от село Маково. Други два..

публикувано на 23.09.20 в 16:18

Откриват обновена чешма

С „Джумалийско рандеву“ тази вечер в Търговище официално ще бъде открита обновената чешма „Момченцето с кучето“. Емблематичната за града чешма беше възстановена със средства и по инициатива на Ротари клуб. Сменена е водопроводната инсталация, укрепени са основите и е изграден нов постамент. Поставени са нови чучури и информационна табела. Чешмата..

публикувано на 23.09.20 в 16:15

САЩ финансира ремонт на градини

Две детски градини в Търговище ще бъдат обновени по Програмата за хуманитарна помощ на Европейското командване на въоръжените сили на САЩ. Това са Детска градина № 6 „Пролет“ и сграда „Славейче“ на Детска градина № 11 „Звънче“. Очаква се ремонтните дейности да започнат в края на тази или началото на следващата година. Те ще бъдат..

публикувано на 23.09.20 в 15:17

Строят площадка за кучета

Площадка за домашни любимци ще бъде изградена в Попово със средства, събрани от такса „куче“. Ще има обособени две зони – за малки и за големи четириноги домашни любимци. Планирано е теренът да бъде ограден с мрежа с височина до 2 метра. Ще бъдат монтирани съоръжения за игра и тренировки на кучетата, пейки и беседки за стопаните, а също и..

публикувано на 23.09.20 в 12:28