Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

По-малко пари за ремонт на улици в община Шумен

Със 120 000 лв. да бъдат намалени средствата, планирани за текущ ремонт на улици в Шумен през тази година. Това предвижда докладната записка за „Промени в приходната и разходна част на бюджета на Община Шумен”, която Общинският съвет ще обсъди на 20 юли. Сумата е икономисана след провеждането на обществените поръчки за кърпене на улиците. От местната администрация предлагат парите да се насочат за плащане на електроенергията, консумирана от биологичното стъпало на Градската пречиствателна станция за отпадни води през първите шест месеца на годината. Общата сума за ремонти на улици в община Шумен за 2017 г., планирана в началото на годината, беше 920 000 лв., 720 000 лв., от които за Шумен, а останалите за селата в общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Опашка пред кмета

С настояване за асфалтиране на улици, възстановяване на детска площадка, отстраняване на дефекти по саниран блок, благоустрояване и рехабилитация се обърнаха шуменци към кмета проф. Христо Христов.  Неждат Хамил постави въпроса за асфалтиране на ул. „Рила“. „Пресечката на ул. „Чумерна“ е в окаяно състояние, таксита и линейки трудно стигат до..

публикувано на 29.07.24 в 16:09

"Възраждане" за новите такси

Докладните, които искат да осъществят одит и да поставят таван на заплатите на управителите на общинските лечебни заведения в Шумен, са пиар действия. Това обяви по време на брифинг Ивайло Обретенов – председател на групата на "Възраждане" в Общинския съвет. Той определи двете искания на независимия съветник Павел Павлов и на групата на ГЕРБ като..

публикувано на 29.07.24 в 15:26

Дрогирана зад волана

65-годишна дрогирана жена засече шуменската полиция, съобщават от Областната дирекция на МВР. На 28 юли около 11:00 часа в село Памукчии е станал пътен инцидент. По време на работа е извършена проверка с техническо средство на водачката, която управлявала лек автомобил „Шевролет“. Установена е положителна на канабис проба.  Жената е задържана за..

публикувано на 29.07.24 в 14:42

Нови съдии в Нови пазар

Трима нови съдии запълниха щата на Районния съд в Нови пазар. През месец май в длъжност встъпи съдия Жулиета Стоянова от Шумен. Работила е в Районните съдилища в Хасково и Балчик. Останалите двама съдии, спечелили конкурса за длъжността, са Десислава Маринова и Владимир Карагьозов. Съдия Десислава Маринова също е от Шумен и до момента е била..

публикувано на 29.07.24 в 14:35

Пияни-заляни на пътя

Двама водачи са били засечени в събота и неделя да шофират с над 3 промила, съобщават от шуменската полиция. Първият случай е на 27 юли. Около 21:50 часа във Велики Преслав на кръстовище на ул. „Кирил и Методий“ и ул. „Цанко Церковски“  е извършена проверка на 40-годишен мъж от града, който управлявал лек автомобил „БМВ“. С техническо средство е..

публикувано на 29.07.24 в 12:38

Пиян без книжка обърна мотор

Мъртво пиян младеж обърнал мотор и си счупил крака на пътя посред нощ. Това съобщават от шуменската полиция. Инцидентът станал на 27 юли около 02:00 часа в село Бяла река. 18-годишен младеж управлявал мотоциклет „Сузуки“,който се е ударил в бордюр.  Водачът и 17-годишният пътник са откарани в болницата в Шумен. При прегледите е станало ясно, че..

публикувано на 29.07.24 в 12:28

Мъж налита да бие полицаи

35-годишен мъж е задържан в ареста за агресивно поведение и обиди към полицейски служители, съобщават от шуменската полиция. На 26 юли около 23:50 часа в Шумен на ул. „Седма“ двама мъже на 35 и 31 години грубо нарушили обществения ред. По-възрастният без причина отправил обиди и хванал за ризата полицейски служител. По-младият заплашил и обиждал друг..

публикувано на 29.07.24 в 12:15