Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дете от Кочово се нуждае от помощ

Семейството на 9-годишно момче от Кочово се нуждае от финансова помощ за лечение. Малкият Михаил Христов страда от анемия на Фанкони и му предстои трансплантация на костен мозък в Германия. Средствата за това са осигурени от Фонда за лечение на деца, но родителите, които са безработни, не разполагат със средства за ежедневния престой във Фрайбург. На ден са нужни около 30 евро, а майката и момчето ще бъдат в Германия в продължение на няколко месеца. Със съдействието на кмета на Кочово Кенан Ибрямов, в четири магазинчета в селото ще бъдат поставени кутии за дарения. В Общинския съвет във Велики Преслав ще бъде внесено искане за финансова помощ, съобщи Ибрямов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пияни-заляни на пътя

Двама водачи са били засечени в събота и неделя да шофират с над 3 промила, съобщават от шуменската полиция. Първият случай е на 27 юли. Около 21:50 часа във Велики Преслав на кръстовище на ул. „Кирил и Методий“ и ул. „Цанко Церковски“  е извършена проверка на 40-годишен мъж от града, който управлявал лек автомобил „БМВ“. С техническо средство е..

публикувано на 29.07.24 в 12:38

Пиян без книжка обърна мотор

Мъртво пиян младеж обърнал мотор и си счупил крака на пътя посред нощ. Това съобщават от шуменската полиция. Инцидентът станал на 27 юли около 02:00 часа в село Бяла река. 18-годишен младеж управлявал мотоциклет „Сузуки“,който се е ударил в бордюр.  Водачът и 17-годишният пътник са откарани в болницата в Шумен. При прегледите е станало ясно, че..

публикувано на 29.07.24 в 12:28

Мъж налита да бие полицаи

35-годишен мъж е задържан в ареста за агресивно поведение и обиди към полицейски служители, съобщават от шуменската полиция. На 26 юли около 23:50 часа в Шумен на ул. „Седма“ двама мъже на 35 и 31 години грубо нарушили обществения ред. По-възрастният без причина отправил обиди и хванал за ризата полицейски служител. По-младият заплашил и обиждал друг..

публикувано на 29.07.24 в 12:15

По-ниски добиви от тютюна

С до 30% по-ниски ще са добивите от тазгодишната реколта на тютюна. Това каза за Радио Шумен председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите Цветан Филев.  С една трета по-малки количества се очаква да добият стопаните в областите Шумен и Разград. в областите Силистра и Русе спадът ще е с между 10 и 15% спрямо миналата година,..

публикувано на 29.07.24 в 11:38

Шуменските млади огнеборци на върха

Четвърто място в 24-тото Международно младежко състезание по пожароприложен спорт заеха младите огнеборци от IX ОУ „Панайот Волов“ – Шумен.  При третото си участие в този форум младежите останаха само на секунда от място в челната тройка. Това е най-доброто класиране за български отбор до момента.  При дебюта си в международни състезания..

публикувано на 29.07.24 в 09:36

7690 искат енергийни помощи

7690 заявления за отпускане на целева помощ за отопление са подадени в Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ в Шумен. Това каза за Радио Шумен директорът Мартина Драгнева и уточни, че най-много са подадените документи в общините Шумен и Венец. Към момента са издадени 1400 заповеди за отпускане на помощта. На 60 души енергийно подпомагане..

публикувано на 29.07.24 в 09:08
класна стая

300 лева за ученици

Над 1900 заявления за отпускане на целева помощ за ученици са постъпили в социалните дирекции на Шуменска област. От тях 1683 са за ученици от началния етап, останалите – за осмокласници. Това каза за Радио Шумен директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Мартина Драгнева. Към момента са издадени заповеди за отпускане на помощта за..

публикувано на 29.07.24 в 08:56