Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

189 младежи ще държат поправителни матури в Разградско

Снимка: БГНЕС
189 младежи от Разградска област са подали заявление за явяване на матура по български език и литература на сесията наесен, съобщи началникът на Регионалното управление по образование Атанас Дончев. За втори Държавен зрелостен изпит наесен са се записали 178 младежи. 89 от тях са избрали биология и здравно образование. География и икономика са предпочели други 62, философия - трима, физика - трима, история - един, и английски език - един. 19 са заявленията за изпита за придобиване на степен на професионална квалификация. Зрелостниците могат да се явят и на зрелостен изпит по желание. За такъв в септемврийската сесия са се записали 11 души. Четирима ще се явят на английски, двама - на математика, двама - на география, трима са избрали физика, химия и италиански език.
         




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Глоба за скандал пред кметството

Мъж и жена са наказани с парична глоба от Районния съд в Кубрат за хулиганска проява, нарушаваща обществения ред. Това съобщават от разградската полиция. Скандалът станал около 8.30 часа на 25 септември пред кметството в село Юпер. 30-годишният мъж и 45-годишната жена влезли в пререкание с 54-годишна жена, като я обиждали и заплашвали със..

публикувано на 26.09.24 в 13:58

В ареста за наркотици

Трима пътници в лек автомобил са задържани в ареста за наркотици, съобщават от разградската полиция. Колата е спряна снощи за проверка в разградското село Ушинци. Проверени са 32-годишният водач и тримата пътници.  У 34-годишния от мъжете са открити 5 полиетиленови пликчета с бяло кристалообразно вещество, което при тестване реагира положително на..

публикувано на 26.09.24 в 13:47

2 милиона за нов асфалт

С демонтаж на стари улични бордюри, които са почти на нивото на пътното платно, започнаха дейностите по текущия ремонт на тротоара на ул. „Дунав“ в Разград.  Кметът на общината Добрин Добрев извърши оглед на обекта, който е част от обществена поръчка за обновяване на улици, паркинги, междублокови пространства, тротоари и алеи.  Общата стойност е над..

публикувано на 26.09.24 в 09:21

Европа - общо наследство

Традиционните Дни на културно-историческото наследство започват в Исперих започват, информира БТА. За поредна година Историческият музей се включва в това европейско движение под мотото „Европа – общо наследство“.  Тази година дните преминават под знака на 40-годишнината на Историческия музей в лудогорския град.  На 26 и 27 септември..

публикувано на 25.09.24 в 12:49

Възрастна жена даде 9000 на измамници

87-годишна жена от Лозница станала жертва на телефонна измама. Това съобщават от разградската полиция. Около 8.00 часа на 23 септември тя получила обаждане от непознат номер, в което жена й съобщила, че дължи 35 000 лв за изразходвана електроенергия. Час по-късно последвало второ обаждане от мъж, който обиждал и заплашвал потърпевшата, подтиквайки я..

публикувано на 25.09.24 в 10:54

Купуват медицинска апаратура

ДКЦ I - Разград ще закупи със собствени средства дигитална мамографска система за около 200 000 лева. Решението е гласувано на общинска сесия в Разград, съобщиха от общинската администрация. Настоящият мамограф е закупен преди 18 години и тогава е бил втора употреба, обясни управителят на здравното заведение д-р Николай Денев. Той увери, че..

публикувано на 25.09.24 в 08:23

С коктейл от дрога зад волана

Лек автомобил „Ситроен С3“ е спрян около 00.15 часа на 24 септември по бул. „Априлско въстание“ в Разград.  В хода на полицейската проверка 36-годишният водач е изпробван с дръг тест, който отчел резултат, положителен на амфетамин, метаамфетамин и метадон.  Шофьорът е задържан в РУ-Разград. По случая е образувано бързо производство.

публикувано на 24.09.24 в 09:40