Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Искат кръгово кръстовище до Дибич

Да бъде изградено кръстовище с кръгово движение при разклона за село Дибич по второкласния път Шумен – Карнобат. За това настояват от ВМРО. Патриотите организират и подписка, която ще бъде внесена в канцеларията на кмета на Дибич с искане за изграждането на пътното съоръжение. Предложението идва дни след поредната тежка катастрофа на разклона за селото, при която загинаха двама души. „Децата ни, близките ни и приятелите ни не трябва да бъдат просто статистика“, коментира председателят на партийната структура на ВМРО в Дибич Нети Велкова. Тя е организатор на подписката, която най-вероятно ще бъде внесена в кметството през следващата седмица.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Аварии в девет села

9 шуменски села ще са без вода заради аварии. Това съобщават от Вик Шумен на сайта си.  Населените места са Калино, част от Единаковци, Живково, Близнаци, Страхилица, Марково, Васил Друмево и Илия Блъсково.  От водното дружество не посочват срокове, в които ще бъде възстановено водоподаването.

публикувано на 24.07.24 в 10:50

Гасиха сухи треви

Два пожара в сухи треви гасиха шуменските огнеборци вчера. Това съобщават от шуменската полиция. Вчера следобед е получен сигнал, че горят сухи треви в двор в село Веселиново. На място е изпратен екип от Смядово. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен. За гасенето му са използвани пръскачки. Вторият пожар е лумнал късно..

публикувано на 24.07.24 в 10:46

Пиян зад волана нощем

Пиян водач бе засечен тази нощ в Исперих, съобщават от разградската полиция. Лек автомобил „Фолксваген Джета“ е спрян около 03.30 часа за проверка. Установено е, че 37-годишният водач шофира след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 3,16 промила. Той отказал да предостави кръв за химичен анализ. По случая е образувано бързо производство...

публикувано на 24.07.24 в 09:50

Още 4 села на воден режим

25 са вече населените места в Шуменска област, които са на воден режим.  От 2 юли водоподаването в с. Сечище, община Нови пазар, е на всеки 48 часа, като се редуват високите и ниски части на селото на всеки два дни.  В община Хитрино селата Тимарево, Върбак и Каменяк са на воден режим от 9:00 ч. на 22 юли. Там водата тече през 24 часа,..

публикувано на 23.07.24 в 14:42

Блокада заради безводие

Жители на каолиновски села ще блокират в петък - 26 юли, за час главния път Шумен - Силистра в района на кръстовището на село Пристое. Това съобщиха за Радио Шумен организатори на протеста от населеното място.  Те недоволстват от това, че ВиК не спазва графика за режим на водата, който е въведен в началото на този месец в селата Тъкач, Наум и..

публикувано на 23.07.24 в 12:03

Трима пияни останаха без коли

Три леки автомобила са били иззети вчера, съобщават от шуменската полиция. Първата проверка е извършена около 11:30 часа на ул. „Университетска“ в Шумен. 60-годишен мъж от село Лозево управлявал лек автомобил „БМВ“. С техническо средство са измерени 1,99 промила. Образувано е бързо производство. Задържан е за срок до 24 часа в РУ Шумен...

публикувано на 23.07.24 в 11:51

Заплаха с пистолет на пътя

20-годишен младеж отправил заплахи с газов пистолет, докато шофира в Шумен, а по-късно при проверка намериха в колата му и боеприпаси и електрошок. Това съобщава шуменската полиция. Инцидентът е станал снощи около 22:40 часа на ул. „Марица“ в областния град. 20-годишен мъж от село Сушина при управление на лек автомобил „БМВ“ е насочил..

публикувано на 23.07.24 в 11:00