Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полагат улична маркировка в Силистра

В Силистра започна полагане на улична маркировка по главните артерии на града. ,,Първо се нанасят новите пешеходни пътеки в близост до учебните заведения. Работата по тях трябва да приключи до началото на учебната година”, заяви за  Радио Шумен инж. Тихомир Борачев, зам.-кмет ,,Устройство на територията” в общинската администрация. Работи се и на други места по уличната мрежа. За целта в общинския бюджет са заложени 15 хиляди лева. Фирмата изпълнител е „Пътно поддържане“ ООД. Инж. Борачев допълни,че в началото на другата седмица в града ще започне ремонт и на уличното осветление. Ще се наложи временна реорганизация на движението, която ще бъде обозначено със знаци. По думите на инж. Борачев сериозен проблем за града са зоните за паркиране. Той увери, че тези затруднения за гражданите и гостите на Силистра ще бъдат решени в най-скоро време. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Водач на три наркотика

Под въздействие на дрога 42-годишен шофирал автомобил „Фолксваген“. Това съобщават от силистренската полиция. Вчера по ул. „Филип Тотю“ в Силистра той бил спрян за полицейска проверка. С техническо средство било установено, че е седнал зад волана след употреба на амфетамин, кокаин и бензодиазепин.  Взета му е кръвна проба и е задържан за срок до 24..

публикувано на 16.10.24 в 09:51

Обновяват уличното осветление

Договор за обновяването на уличното осветление във всички населени места е подписала община Дулово, това съобщи за БТА зам.-кметът Айваз Чакър.  Проектът е на стойност близо 2 милиона лева и е финансиран по Плана за възстановяване и устойчивост. Предвижда се подмяна на електрически табла и на около 7000 осветителни тела с нови LED лампи. В..

публикувано на 14.10.24 в 09:07

Забравена тенджера подпали апартамент

Забравена тенджера върху котлон станала причина за пожар в апартамент, който гасиха огнеборци от РС "Пожарна безопасност и защита на населението" в Силистра. Това съобщават от силистренската полиция. Произшествието е станало вчера около 16:00 часа. Опушени са 20 кв. м стени. Други щети няма.

публикувано на 11.10.24 в 09:12

Полицаи гонят пиян по черен път

В полицейския арест е задържан и 51-годишен мъж. Той бил засечен от полицията край село Голеш да управлява АТВ.  При подадения знак за спиране от полицейските служители водачът не се подчинил, а се отклонил по черен път и направил опит да избяга. Минути по-късно бил спрян и тестван с дрегер, който отчел 2.12 промила. Проверка показала, че е лишен..

публикувано на 10.10.24 в 09:42

Канабис в отводнителен канал

39-годишен е задържан за престъпления, свързани с наркотици, при акция на полицията в Тутракан. На 4 октомври около 10:25 часа мъжът с лек автомобил „Хонда“ бил спрян за полицейска проверка по ул. „Симеон Папазов“ в града. Последвал тест с техническо средство, който отчел употреба на канабис от водача на моторното превозно средство. Същия ден..

публикувано на 07.10.24 в 13:33

Незагасена цигара подпали слама

Незагасена цигари подпали рула слама в стопански двор вчера. Това съобщават от силистренската полиция. Произшествието е станало вчера следобед в село Стефан Караджа. Неизгасена цигара станала причина за пожара, при който изгорели 6 рула слама.  Други 10 са спасени след намесата на огнеборците.

публикувано на 04.10.24 в 09:18
Община Тутракан

Финансова подкрепа за таланти

Родителите и настойниците на талантливи деца в Тутракан могат да подадат искания за предоставяне на финансова закрила до 22 октомври. Документите трябва да бъдат адресирани до кмета на община Тутракан и да включват копие от удостоверения за класиране на I, II и III място в олимпиади, състезания и конкурси, които доказват постиженията на детето...

публикувано на 04.10.24 в 08:35