Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

160 бали изоряха в Каолиново

Около 150 квадратни метра покривна конструкция, 160 бали с фураж и вещи са изгорели при пожар в стопанска постройка в Каолиново. След намесата на огнеборците пожарът е локализиран и потушен, като не е допуснато разпространението му в две сгради и 100 бали с фураж. Причините за възникването му се установяват. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Град Шумен

Чистим Шумен и селата

Шумен и   всички 26 села на общината се включват в национална кампания за почистване на 14 септември.  Набелязани са над 30 точки - зелени площи, паркове и градинки, които ще се почистват . Общината  ще осигури чували, ръкавици и извозване на събраните отпадъци. Това каза Живка Атанасова, главен експерт “Екология”. В петък, 13 септември, от 15:00..

публикувано на 29.08.24 в 15:38

Летни приключения в Шумен

Успешно приключи Детската академия за спорт и превенция в Шумен. В заниманията участваха над 250 деца В последния ден децата се запознаха с уменията на полицейското куче Дара, обучено да намира наркотици. Нейният водач Пламен Митев разказа на децата през какви етапи преминава обучението на четириногия полицай. Направена беше демонстрация по..

публикувано на 29.08.24 в 15:17

Арнаудов повежда в конкурса за КОЦ-а

Д-р Свилен Арнаудов получи най-висока оценка - 5,17, за своята концепция, с която бе допуснат до следващия етап на конкурса за управител на Комплексния онкологичен център в Шумен. Той е досегашен шеф на КОЦ-а. Втори в надпреварата засега е д-р Румен Генов - специалист по онкохирургия, с 4,87.  Трети остава доц. д-р Кирил Киров - хирург в..

публикувано на 29.08.24 в 14:38

Първа проба в Мараш

Започва пробно водочерпене от извора в Мараш и отпушване на запушената тръба. Това съобщи днес зам.-кметът на община Шумен Даниела Русева. Изпомпването на водата ще продължи 72 часа на 9, 10 и 11 септември "Фирмата е потвърдила тези 3 дати. В същото време тя ще направи и пробно водочерпене на сондажа в село Друмево, който открихме като изоставен..

публикувано на 29.08.24 в 13:24

Шумен чака новите електробуси

Решението за закупуване на новите електробуси за Шумен  не беше обжалвано и влезе в сила. Те  ще обслужват 6 вътрешни градски линии, към които има и най-висок обществен интерес. Това каза зам.-кметът на община Шумен Даниела Русева. "Изтече срокът за обжалване, няма жалба. На 2 септември може да се сключи договор и да се изпрати възлагателно..

публикувано на 29.08.24 в 13:07
Младежки дом - Шумен

Цецо Елвиса ще пее в Младежкия дом

Концертът на Цецо Елвиса и неговият бенд, предвиден за 30 август, ще се проведе в залата на Младежкия дом, а не в Летния театър, съобщиха организаторите на събитието. Билетите важат без презаверка.  Певецът, музикантите от бенда и балета ще предложат на публиката пътешествие назад в миналото,   когато мелодиите разказваха истории и вдъхновяваха..

публикувано на 29.08.24 в 12:14

Все повече жертви търсят защита

Случаите на домашно насилие в Шуменско са се увеличили с 86 процента. Това показва статистиката на полицията. От началото на тази година са регистрирани 82 случая. За сравнение миналата година те са били 44. Данните бяха представени от директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Георги Гендов. По думите му, ръстът е стряскащ.  Това нарастване..

публикувано на 29.08.24 в 11:56