Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гледат делото срещу "Килърите"

Върховният касационен съд ще гледа от 9 ч. делото срещу Петър Стоянов, Янко Попов, Георги Вълев и Васил Костов, или така нареченото дело "Килърите". Те са обвинени в организирана престъпна група, извършила убийства, като обжалват въззивната присъда на Варненския апелативен съд. С нея спрямо подсъдимия Райчо Стойнев е отменена присъдата 2012 г. на Окръжен съд - Шумен, с която е признат за помагач на останалите и той е оневинен. Спрямо Янко Попов е изменена първоинстанционната присъда от 17 години лишаване от свобода и наказанието му е променено на 10 години. Спрямо Петър Стоянов, Васил Костов и Георги Вълев Варненския апелативен съд е потвърдил присъдата „доживотен затвор без право на замяна“. Делото „Килърите“ постъпва за втори път във ВКС. С касационните жалби подсъдимите искат отмяна на въззивния съдебен акт и връщане на делото за ново разглеждане или оправдаването им.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВАС разпореди регистрация на "ДПС - Ново начало"

Върховният административен съд отмени като незаконосъобразен отказа на ЦИК да регистрира коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало" за участие в изборите. Съдът изпраща преписка до комисията, с която нарежда на изборната комисия, "незабавно да регистрира" коалицията, представлявана от Делян Пеевски. Решението е окончателно и не подлежи..

публикувано на 11.09.24 в 15:59

Пазят децата на пътя

Полицията ще предприеме засилени мерки около училищата в първия учебен ден - 16 септември. Вече са проведени срещи с ръководствата на училища и регионалните управления на образованието.  Мерките ще бъдат както преди началото на учебния ден, така и в неговия край, за да може да се гарантира безопасността, когато децата влизат или излизат от училищния..

публикувано на 11.09.24 в 14:26

Изтича срокът за регистрация

Днес в 17:00 часa изтича крайният срок за подаване на документи на партии и коалиции в Централната избирателна комисия за участие в предсрочните парламентарни избори на 27 октомври.  Очаква се комисията да вземе решение по подаденото заявление за явяването на партия ДПС на изборите, както и по заявлението за регистрацията на коалиция "БСП-Обединена..

публикувано на 11.09.24 в 08:36

Значително захлаждане

Днес ще е предимно облачно с валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. На места ще има по-значителни сумарни количества. Следобед валежите ще отслабнат, а облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен вятър от изток и югоизток, който постепенно ще се преориентира от запад-северозапад. По време на валеж е възможно временно, но рязко усилване..

публикувано на 11.09.24 в 07:09

Без ток днес

Разград Днес от 8:30 до 17:00, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на с. Осенец и с. Балкански. Временни смущения в електрозахранването са възможни от 8:30 до 17:00, в районите на с. Езерче, гр. Цар Калоян, ТП „Краварник Гецово“, ТП „Сушилни “Гецово", ТП „ Работилница ТКЗС- Осенец“, ТП „ Сушилня ТКЗС- Осенец“, Помпени станции..

публикувано на 11.09.24 в 07:04

Времето във вторник

15 градуса е температурата в Шумен към 6:00 часа. Атмосферното налягане е 981 хектопаскала, а относителната влажност на въздуха е 84%. В Силистра и Търговище са измерени 17 градуса, в Разград- 18, а в Русе- 21 градуса. Днес облачността от запад постепенно ще се увеличи и привечер са възможни краткотрайни превалявания, придружени от гръмотевици...

публикувано на 10.09.24 в 07:55

ЦИК отказа да регистрира двете ДПС-та

ЦИК отказа да регистрира за предсрочните парламентарни избори двете коалиции, в които влизат двете фракции на ДПС - "Демокрация, права и свободи - ДПС"  и коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало". И двете решение комисията прие единодушно. Причината е, че партия ДПС присъства и в двете коалиции, което е в разрез с..

публикувано на 09.09.24 в 12:36