Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Анета Денева за протеста на КНСБ

Снимка: БГНЕС
Над 160 синдикални членове на КНСБ от Шуменска област ще участват в Националния протест на конфедерацията днес, 27 октомври. Основните искания са за увеличаване на работните заплати, цялостна политика, която да доближи доходите на българските работници до средноевропейските нива. Повече може да чуете от разговора на Росица Арабаджиева с Анета Денева, областен координатор на КНСБ в Шумен.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Протестите в България и Беларус

Повече от 30 дни в България продължават протести срещу премиера Бойко Борисов и срещу главния прокурор Иван Гешев. У нас те са мирни, случаите на проявено насилие от страна на полицията или протестиращите са по-скоро изключение. В Беларус след преизбирането на настоящия президент на страната Александър Лукашенко също има протестна вълна. Там..

публикувано на 13.08.20 в 16:07

За сила и тонус в жегите

Високите температури през лятото често влияят негативно на човешкото тяло, затова е добре да знаем как най-правилно да се справяме с тях. Повече вода и лека храна препоръчват диетолозите. А какво съветват фитнес-инструкторите за силовите и по-интензивни тренировки през горещите дни? За да научим това от първа ръка, влязохме в една от фитнес залите..

публикувано на 12.08.20 в 14:44
Проф. Ивайло Дичев

Проф. Ивайло Дичев: Разликата между столица и провинция изчезна

„Протестът е по-скоро градско явление. В малкия град хората се познават и ги е страх, че ако ги види някой, който е от другата страна на протеста, може да се скарат, ако ги види работодателят им, може да ги уволни. Но това, което виждаме в последната протестна вълна, е, че разликата между столица и провинция просто изчезна. Виждаме, че места като..

публикувано на 11.08.20 в 12:07

Празник за сетивата

На днешния ден православната църква чества св. Лаврентий-закрилникът на готвачите. За първи път празникът се отбелязва в България на 10 август през 2005 г. с шествие, организирано от Българската асоциация на професионалните готвачи.   Въпреки че, днес човек може да се нахрани на бързо с нещо пакетирано купено от магазина, съвсем друго е да..

публикувано на 10.08.20 в 15:48

Овладяха пожара

В неделната сутрин жителите във вилната зона на шуменския квартал Дивдядово първи виждат дим, който идва от подножието на скалната верига. Един от първите, които виждат огъня е Богдан Станков. Той разказва, че негов съсед непрекъснато палел боклука си, но за разлика от друг път, вероятно си е тръгнал преди да го изгаси. И въпреки намесата на..

публикувано на 10.08.20 в 14:05
Иво Инджов

Доц. Иво Инджов: "Очаквам умерена ескалация на протестите"

„Очаквам умерена ескалация на протестите. Да не забравяме, че все пак е отпускарски сезон. Със сигурност довечера ще се съберат много хора пред Министерския съвет с искания за оставките на Бойко Борисов и на Иван Гешев. Дори протестите да не постигнат целите си през август, ще има готова за задействане протестна енергия, която много лесно може да се..

публикувано на 07.08.20 в 13:53
Ваня Григорова

Пътеводител за защита на работното място

Книгата „Пътеводител за защита на работното място“ ще представи днес следобед във Велики Преслав Ваня Григорова.  Изданието е публикувано от Издателска къща „Барикада“. Срещата с авторката е от 18 часа, в кафе "Олимп" при вход свободен.  Ваня Григорова е и активен участник в дебатите около социалните и икономическите политики в България в последните..

публикувано на 03.08.20 в 13:11