Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонтират учебни заведения в Русе

Снимка: Фейсбук
От понеделник стартират ремонтните дейности по проект „Ремонт на пет общински учебни заведения в Русе, включително прилежащите им дворни пространства". Стойността му е близо 12 млн. и 403 хил. лева, като финансирането е 100% с европейски средства, съобщи ръководителят на проекта Нели Миткова. С европейски средства напълно ще бъдат обновени Природо-математическата гимназия „Баба Тонка“, СУ „Христо Ботев“, детските градини „Пинокио“1 и 2 и „Русалка - 2. Започват строителните дейности в математическата гимназия и в две от сградите на детските градини, а през пролетта ще започне строителството и в останалите обекти. Целият проект е със срок на изпълнение 30 месеца, като за строително ремонтните работи са заложени 450 календарни дни. До септември 2018 г. се очаква 100% изпълнение на строително-монтажните работи.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Обновяват градската среда

Общинският съвет в Русе одобри днес партньорски споразумения за реализиране на два ключови проекта по Програмата за развитие на регионите 2021-2027 година.  Първият от тях е за модернизация на транспортната инфраструктура в града. Тя предвижда купуване на електрически автобуси, доставка и инсталация на зарядни станции за нуждите на градския..

публикувано на 27.06.24 в 15:00

Пари за нов асфалт

Основните ремонти на три ключови улици в Русе – „Плиска“, „Доростол“ и „Тулча“, ще се дофинансират,. Това реши на днешната си сесия Общинският съвет в дунавския град. Допълнителните средства са нужни заради преработения инвестиционен проект в резултат на реконструкцията на ВиК инфраструктурата и се равнява на над милион и..

публикувано на 27.06.24 в 14:55

24 милиона за благоустройство

Изграждане на нов корпус към съществуващата сграда на Доходното здание в Русе, основен ремонт, реставрация и консервация на Регионалната библиотека „Любен Каравелов“, основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградата на Обредния дом и изграждане на обект за провеждане на публични събития на открито.  Това е предложението на..

публикувано на 27.06.24 в 08:37

По-ниски цени на картите

От 1 юли общинското транспортно дружество в Русе поема обслужването на всички маршрути от градските линии.  Пак от началото на месеца влизат в сила нови, по-ниски цени на картите за градския транспорт, като експериментално се въвежда безплатно пътуване за пенсионерите.  Ще има и промени в интервалите на движение на автобуси и тролейбуси и..

публикувано на 26.06.24 в 14:46
Русенски университет

Иновативна седмица в Русе

Иновативна седмица на технологиите организира Русенският университет „Ангел Кънчев“. Тя започва днес и продължава до 29 юни.  Седмицата започва със студентско международно състезание, в което младежите ще покажат уменията и знанията си в областта на електрониката. В сряда ще бъде открита Първата балканска среща, на която водещи лектори ще представят..

публикувано на 25.06.24 в 08:20

Фестивал на драконовите лодки

Първият Фестивал на драконовите лодки в  Русе ще се проведе на 22 и 23 юни (събота и неделя) на гребната база в Лесопарк "Липник" край с. Николово. Събитието е със свободен вход.  Официалното откриване на състезанията с драконови лодки ще е в 10:00 ч. в събота, като те ще се провеждат и през двата дни на гребната база в Лесопарка. Фестивалът ще..

публикувано на 21.06.24 в 09:15

Рекордна жега в региона

Температура от 39.7 на сянка отчетоха термометрите в Русе в 15 ч. днес.  Това е с градус и седем десети повече от рекордните стойности, измерени на тази дата през 1994 година, съобщават от хидрометеорологичната станция в Русе. С градус и четири десети е подобрен температурният рекорд и в Силистра , отчетен през 2012 година. Този..

публикувано на 20.06.24 в 16:29