Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Непотребно оборудване ще събират в Шумен

Кампания за събиране на отпадъци от електрическо и електронно оборудване организират от Община Шумен. Акцията ще бъде в събота, 4 ноември. Гражданите могат да предадат стари електрически печки, перални, хладилници, телевизори, компютри и монитори, както и батерии и акумулатори в три мобилни пункта в двора на бившето Пето основно училище от 9 ч. до 11 ч.; на паркинга над парка до Общината от 11:30 ч. до 13 ч. и в квартал „Тракия“ - на улица „Дедеагач“ 28 (площадката на обръщача пред заведението „Бай Данчо“) от 13:30 ч. до 16 ч.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Отменят събития в Шумен

Отменят се предстоящите събития от седмицата на движението „Раздвижи се с Общинския младежки съвет“ заради въведените от днес временни противоепидемични мерки, съобщиха от Община Шумен. Големият брой на записалите се участници в турнирите по футбол, волейбол и баскетбол и в изкачването на паметника „Създатели на българската държава“ е предпоставка за..

публикувано на 10.07.20 в 14:12
РЗОК - Шумен

По-малко шуменци с ново джипи

1% от здравноосигурените жители на Шуменска област са сменили личния си лекар през юни. От възможността са се възползвали 1774 души, съобщават от Районната здравноосигурителна каса. Най-много хора са сменили джипито си в община Шумен – близо 900 жители, а най-малко в община Смядово – 50 души. През декември 2019 г. смяна са извършили 2584..

публикувано на 10.07.20 в 12:25

Далавери с дърва

Камион, натоварен с дървесина, различна от посочената в превозния билет, са установили вчера по време на проверка служители на Централно управление на СИДП. Регистрираното нарушение е на територията на ДГС-Върбица. По време на проверката мобилният екип е констатирал, че посочените материали в превозния билет не отговарят на реално натоварените...

публикувано на 10.07.20 в 10:57

Отчитат 22 оздравели вчера в Шумен

15 PCR теста са направени в Шуменска област през изминалото денонощие, няма нови случаи на коронавирусна инфекция. Това съобщават от Регионалната здравна инспекция. Заболелите от началото на пандемията в областта са 147. Според данните, само за последните 24 часа са оздравели 22 души и общият брой на излекуваните достига 96. В болница..

публикувано на 10.07.20 в 10:46

КАТ на лов за джигити

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението „Скорост“ ще се проведе от 10 до 16 юли, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен. Нарушенията, свързани с превишаване на максимално разрешената скорост, са считани като най-сериозната причина за тежки пътнотранспортни произшествия по пътищата. През 2019 година заради..

обновено на 10.07.20 в 10:08

Приемат молби за енергийни помощи

Шест са подадените молби за енергийно отопление в дирекцията „Социално подпомагане“ – Шумен от началото на месеца, когато стартира срокът за кандидатстване. До края на октомври ще се приемат заявленията за отпускане на средства за новия отоплителен сезон. Общата сума за петте месеца – от първи ноември до края на март, е 465 лева и 90 стотинки...

публикувано на 10.07.20 в 09:31

"Златна ябълка" за Денис от Шумен

Софтуер за иновативна пешеходна пътека разработва 17-годишеният Денис Исметов от Шумен. За проекта си "Енергийна пътека“ той получи национално отличие преди година. Работата му за доусъвършенстване на проекта продължава и в момента, целта му е модерните технологии да не вредят на околната среда. “Моето изобретение е приложимо навсякъде и..

публикувано на 09.07.20 в 17:07