Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трифон Илиев завърши трети на Държавното първенство по крос кънтри

Състезателят от СКЛА „Шумен“ Трифон Илиев (17) спечели бронзов медал от Държавното първенство по крос кънтри в Пирдоп за юноши младша възраст. На пета позиция в своите възрастови категории се класираха съотборниците му Денислава Борисова (17) и Мелих Мехмед (15). „Конкуренцията в Пирдоп е голяма, тъй като всички състезатели бягат само в една дисциплина. Тази година състезанието бе още по-интересно, защото повечето лекоатлети демонстрираха различна стратегия. До третия километър се движихме в група без никой да реши да се отцепи от нея“, разказа за Радио Шумен Трифон Илиев. Седмица преди Държавното първенство по крос кънтри топ лекоатлетът на Шумен участва и в кросовете в Дряново и Луковит – където завърши съответно втори и първи. Следващото голямо спортно предизвикателство, за което тренира Трифон Илиев, е Държавното първенство в зала през февруари.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

"Лудогорец" заминава за Азербайджан

"Лудогорец" заминава за Азербайджан с чартърен полет от Варна за Баку. Самолетът на шампионите излита в 9:30 ч..  Мачът срещу Карабах от III предварителен кръг на Шампионската лига е във вторник (6 август) от 20:00 ч. местно време ( или 19:00 ч. българско).  Днес "Лудогорец" ще проведе официалната си тренировка на стадион "Тофик Бахрамов" в часа на..

публикувано на 05.08.24 в 08:59

„Волов-Шумен 2007“ с равенство в третата контрола

Футболистите на „Волов-Шумен 2007“(Шумен) завършиха наравно 2:2 с „Фратрия“ II (Бенковски) в контрола играна на градския стадион „П.Волов“-Шумен. Двубоят започна без предварително проучване на двата тима. В 40 минута Димитър Игнатовски след асистенция на играещия треньор Цветан Илиев прати топката в мрежата на гостите за 1:0. Въпреки..

публикувано на 04.08.24 в 08:27

Петима българи на старт

Антоанета Костадинова ще даде старт на българското участие в програмата на Олимпийските игри днес, 2 август. Сребърната медалистка от Токио на 10 м въздушен пистолет ще участва в квалификациите на 25 м пистолет в спортната стрелба. Tе стартират в 10.00 часа наше време. След 11.15 ще започнат и пресявките в скока на височина за жени в леката..

публикувано на 02.08.24 в 09:31

"Лудогорец" продължава напред

"Лудогорец" се класира за третия предварителен кръг на Шампионската лига. В среща реванш от второто квалификационно стъпало в турнира играчите на Георги Дерменджиев загубиха като гости на "Динамо" (Минск) с 1:0, но с общ резултат 2:1 продължават в надпреварата.  Следващият съперник ще е шампионът на Азербайджан "Карабах". В първия мач..

публикувано на 01.08.24 в 08:30

На 5 точки от четвърто място

Антоанета Костадинова и Кирил Киров завършиха на 12-о място в смесената отборна надпревара на олимпийския турнир по спортна стрелба. В квалификациите българите събраха 574 точки, като състезателката от Търговище постигна 288, а партньорът ѝ добави 286. Така тандемът им остана на 5 точки от четвъртото място, което дава право за участие в..

публикувано на 29.07.24 в 14:57

Радослав Росенов със загуба

Боксьорът Радослав Росенов приключи с дебютното си участие на Олимпийски игри. Във втория си сблъсък в Париж в категория до 63,5 кг русенецът загуби от лидера в схемата на турнира Уайът Санфорд от Канада с единодушно съдийско решение.  След края на осминафиналния двубой 21-годишният боксьор заяви, че е дал всичко от себе си. "Това ми беше първа..

публикувано на 29.07.24 в 14:50

Двама спортисти от региона на Игрите днес

Двама спортисти от региона имат състезания на Олимпийските игри в Париж днес. От 10:15 ч. започва квалификацията на 10 метра пистолет микс в спортната стрелба с участието на Антоанета Костадинова и Кирил Киров. Заявени са 17 отбора, само първите 4 от тях ще продължат към битката за медалите утре. От 12:48 ч. се очаква да започне осминафиналният..

публикувано на 29.07.24 в 08:47