Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автобусът на разградския театър се запали

Автобусът на Драматичния театър в Разград се запали в движение и изгоря напълно, съобщи за Радио Шумен директорът Тодор Мадолев. Пътниците успели да излязат навреме и няма пострадали. Инцидентът станал около 15 часа в Ришкия проход. Трупата пътувала за представление в Карнобат. Освен автобуса са изгорели цялата озвучителна техника и част от багажа на актьорите. Капанският ансамбъл е изпратил транспорт, за да прибере театралите. „Благодарение на тяхната помощ програмата на театъра за ноември вероятно няма да се провали, тъй като имаме участия почти всеки ден“, каза още Тодор Мадолев. Той призова за подкрепа от страна на бизнеса за осигуряването на надежден транспорт за театъра. Културният институт разполага с още един автобус, който е в много лошо техническо състояние и не се използва за пътуване.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Язовир в село Осенец

Проверка на язовирите

В добро техническо и експлоатационно състояние са проверените до момента 29 от всички 43 язовира с първа и втора степен на потенциална опасност в Разградско. Това съобщават от областната администрация.  Огледът е направен от специално назначена комисия. На места е установена необходимост от премахване на растителни откоси и осигуряване на проводимост..

публикувано на 11.07.24 в 08:38

Режат десет смърча

Десет изсъхнали смърча ще бъдат премахнати до края на седмицата от градинката до Часовниковата кула в Разград, съобщават от местната администрация.  Разрешението е издадено след оглед на площад „Независимост“ и санитарна експертиза от дирекция „Екология, ред и сигурност“ в община Разград.  Подготовката за премахване на изсъхналите смърчове започна с..

публикувано на 10.07.24 в 08:41

Билети с кауза

Този сезон ПФК "Лудогорец" ще отделя средства от всеки продаден билет в подкрепа на сдружение “Аз вярвам и помагам“. Това съобщават от спортния клуб на страницата си във Фейсбук. Чрез събиране на капачки, стотинки, дарителски кампании и продукти с кауза сдружението вече е дарило първия в България мобилен пункт за кръводаряване, първата за СБАГАЛ..

публикувано на 09.07.24 в 16:05

Мазилка по главата

70-годишен мъж пострада от парче мазилка, паднало върху главата му. Това съобщават от разградската полиция. Инцидентът станал около 17.20 часа на 8 юли, докато се прибирал към дома си по улица „Ал. Стамболийски“ в Разград. От тераса на къща, покрай която минавал, се отлепва голямо парче мазилка и го удря по главата.  Пострадалият е откаран в..

публикувано на 09.07.24 в 11:58
Дом за стари хора

Ремонтират Старческия дом

Одобрен е проект на община Разград за ремонт на Дома за стари хора, информират от администрацията. Финансирането е за малко над 4 милиона лева.  Дейностите включват основно обновяване и преустройство на общинската сграда, предоставена за нуждите на Дома.  Предвижда се постройката да се свърже функционално с помещенията на 3-ия и 4-ия етаж в съседна..

публикувано на 09.07.24 в 09:05

Блъснаха възрастна пешеходка

89-годишна пешеходка пострада, след като бе ударена от лек автомобил на улица „Васил Априлов“ в Разград. Това съобщават от мествана полиция. Около 7:40 часа на 7 юли 34-годишен водач на „Мерцедес GL“ нарушава правилата за движение по пътищата и по непредпазливост блъска възрастната жена.  Пострадалата е транспортирана до МБАЛ-Разград, където е..

публикувано на 08.07.24 в 09:40

Нови 10 работни места

10 души започват работа по програма за заетост в държавни обекти в Разградско. Областната администрация сключи договори с Агенцията по заетостта чрез Бюрото по труда в Разград.  Новоназначените ще работят на 8-часов работен ден, като длъжностите са „портиер“ и „общ работник“. Работните им места са в държавни обекти в Разград, Кубрат и село Ясеновец...

публикувано на 08.07.24 в 09:19