Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До края на месеца ще приключи подмяната на уличното осветление в Силистра

До края на ноември ще приключат дейностите за подмяна на уличното осветление в Силистра, съобщиха от общината. С постановление на Министерски съвет бяха отпуснати целеви средства на Силистренската община в размер на 2 милиона лева за ремонт на уличното осветление в града. Над 3 000 лампи вече са подменени с енергоспестяващи. След приключване на подмяната, системата ще бъде настроена за работа според зимното часове време. В общинска администрация има значителен брой заявления от граждани, които сигнализират за тъмни улици или участъци. След като дейностите по подмяна на уличното осветление завърши ще се разгледат всички заявления, за да се насочи евентуален ресурсен остатък и за улиците извън обхвата на проекта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Борисов с призив за отрезвяване

За осъзнаване и отрезвяване на политическата класа призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в тутраканското село Шуменци, където присъства на откриването на иновативен музей в Мемориалния комплекс „Тутраканска епопея -1916“. Апелът на Борисов беше по повод поисканата от служебния премиер Димитър Главчев смяна на външния министър Стефан Димитров с Даниел..

публикувано на 18.04.24 в 12:10

Блъснат пешеходец с опасност за живота

54-годишен пешеходец е пострадал тежко при пътен инцидент в Силистра. За това съобщават от полицията. Снощи около 21 ч. на  кръстовището, образувано от булевард „Велико Търново“ и улица „Никола Вапцаров“ в областния град,  лек автомобил „БМВ“, управляван от 28-годишна жена, блъснал пешеходеца, който пресичал пътното платно. Пострадалият е с  тежка..

публикувано на 18.04.24 в 09:47

1720 проверени в спецакция

Микробус „Фолксваген“, обявен за международно издирване, е установен в хода на специализираната полицейска операция, която се проведе вчера в област Силистра. При обход полицейски служители забелязали автомобила, паркиран по ул. „Петър Мутафчиев“ в областния град. Установен бил мъжът, който го ползвал, а микробусът бил иззет. В рамките на..

публикувано на 17.04.24 в 10:48

Спецакция в Силистренско

Специализирана полицейска операция се провежда от 6:00 ч. тази сутрин в Силистренско, съобщават от Областната дирекция на МВР. Целта е противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред, пътната безопасност и осъществяване на превантивна дейност.  Изградени са контролно-пропускателни пунктове на входовете и изходите на няколко..

публикувано на 16.04.24 в 10:04

Обвинения след масов бой

След сблъсък между две лица в неделя в Силистра, прераснал в масово сбиване, двама са задържани за 24 часа, като на един от тях мярката е удължена на 72 часа, а ще бъде поискано и постоянното му задържане под стража. Ще му бъде повдигнато и обвинение по два текста.  Процесуално-следствените действия продължават. Събират се доказателства за..

публикувано на 16.04.24 в 09:59

Нова детска площадка

Нова детска площадка беше открита в Центъра за специална образователна подкрепа в Силистра, съобщава БТА. Съоръжението е на стойност над 15 хиляди лева, а всички уреди са съобразени с нуждите на възпитаниците на учебното заведение.  Голяма част от парите са дарени от местното сдружение с нестопанска цел (СНЦ) „Бъдеще за Силистра". Те са събрани по..

публикувано на 16.04.24 в 08:24

Две банди вилняха

Двама души са задържани за грубо нарушаване на обществения ред, отличаващо се с изключителен цинизъм и дързост, съобщават от Областната дирекция на МВР - Силистра.  В неделния ден около 17:00 часа в питейно заведение в центъра на дунавския град две групи се спречкват, при което на 27-годишен мъж е сцепена веждата. Напрежението ескалирало и..

публикувано на 15.04.24 в 11:12