Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Една година отбелязва Центърът за ранно детско развитие в Шумен

Екипът на Центъра за ранно детско развитие в Шумен ще отбележи днес една година от предоставянето на услугите „Ранна интервенция“ и „Индивидуална педагогическа подкрепа“. Сред гостите на празника ще бъдат зам.-кметът по социална политика и здравеопазване д-р Светлана Маркова и зам.-областният управител Ширин Вели. Центърът предоставя услуги на 60 деца с увреждания, хронични заболявания, изоставане в развитието на говора и моториката. Педиатър, логопеди, рехабилитатори, кинезитерапевти, специални педагози, психолози и социални работници подпомагат децата в тяхното развитие и подкрепят родителите и семействата. Проект „Център за ранно детско развитие в община Шумен“ е финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.


ВИЖТЕ ОЩЕ

78-годишен пострада при катастрофа с влак

78-годишен мъж е пострадал при ЖП инцидента в с.Радко Димитриево, уточниха от ОДМВР-Шумен. Към 19.30 часа тази вечер, товарен влак е ударил лек автомобил „Фолксваген“ с шуменска регистрация. Движението на мястото на инцидента е спряно.

публикувано на 02.07.20 в 19:55

Незаконно сметище в община Върбица

РИОСВ – Шумен проверява сигнал за образувано сметище в община Върбица. От инспекцията съобщиха, че е разпоредена незабавна проверка след сигнал за изхвърлени строителни отпадъци от общински камион в землището на с. Маломир. Сигналът е подаден в регионалната екоинспекция в късния следобед от служител на Държавното горско стопанство във Върбица. На..

публикувано на 02.07.20 в 19:37

Оставиха крадла в ареста

Апелативният съд във Варна не намери основания да измени мярката за неотклонение на българска гражданка, издирвана в Италия за извършени кражби и използване на чужди платежни инструменти. Според издадената от съда в италианския град Лоди Европейска заповед за арест, Атанаска С. е разследвана за отнемане на портфейл с лични документи и..

публикувано на 02.07.20 в 15:49

Скаутите без общински пари

За нищожно беше обявено решението на Общинския съвет в Шумен да финансира Скаутския клуб „Мадарски конник“ през 2020 г. Това отсъди съдия Росица Цветкова от Административния съд в Шумен. Делото, което се гледа преди седмица , е по сигнал на Любомир Христов, кмет на Община Шумен. Той сигнализира съда, че решението за общинско финансиране на..

публикувано на 02.07.20 в 11:31

Малки детективи в полицията

Продължават занятията на децата от клуб „Млад полицай“от лятната работилница към РБ „ Стилиян Чилингиров“ – Шумен.   Днес инспектор Ирина Панова от Детска педагогическа стая ще ги срещне с криминалисти, които ще им покажат как се търсят следи и се вземат отпечатъци. Заниманията започнаха в началото на седмицата, когато учениците се..

публикувано на 02.07.20 в 10:50

Нов асфалт в селата

Приключи асфалтирането на част от предвидените за ремонт улици в селата на община Шумен, съобщиха от местната администрация. Към момента са завършени 4 улици в селата Градище, Ивански, Радко Димитриево и Ветрище. В Ивански са извършени ремонтни дейности по 300-метров участък от ул. „Иван Ивански“ от центъра на селото до входа на местната църква. В..

публикувано на 02.07.20 в 09:54

Тестват медици в Спешното

Днес ще бъдат тествани първата група медици от Спешното приемно отделение на МБАЛ - Шумен, които са били контактни на медицинската сестра, заразена с COVID-19. Това съобщи за Радио Шумен д-р Пепа Калоянова, директор на РЗИ - Шумен. Тестове на лекари, медицински сестри и санитари ще има и в съботния ден. Д-р Калоянова уточни, че повторни проби са..

публикувано на 02.07.20 в 09:26