Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Търсят най-атрактивната коледна украса в Шумен

Конкурс за най-оригинална коледна украса обяви Общинският младежки съвет в Шумен. До 20 декември се очакват снимки с празнична украса на фасади на сгради, витрини на магазини, офиси, заведения, междублокови пространства, градини, домове, балкони и прозорци. Снимките ще бъдат публикувани на фейсбук страницата на Общинския младежки съвет, където могат да се изпратят като съобщение. Отличията ще присъди комисия, съставена от представители на Общинския младежки съвет, отдел „Култура, младежки дейности и спорт“ към Община Шумен и представители на местните медии.


ВИЖТЕ ОЩЕ

ВиК холдингът поема шуменския дълг

Жителите на областите Шумен и Добрич няма да останат без вода, тъй като дълговете на двете ВиК дружества към "Енерго Про" ще бъдат погасени от Българския ВиК холдинг в договорения срок - 30 септември. Това съобщава изпълнителният директор на холдинга Илиян Илиев по повод информация от енергодружеството, че подготвя спиране на енергоподаването..

публикувано на 24.09.20 в 15:58

БНР за всекиго и за всички

„На дневен ред е възстановяването на информационната и културната мощ на регионалните радиостанции“. Това каза в ефира на Радио Шумен Андон Балтаков, генерален директор на БНР. „Има места, където регионалната тематика е единствено засегната в програмата на Българското национално радио. Има много места без вестници, има много места без локална..

публикувано на 24.09.20 в 15:05

24 пациенти с COVID-19 в МБАЛ - Шумен

8 са новите случаи на заразени с коронавирус в Шуменска област при направени 55 PCR теста. Това показват данните на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие. Положителен тест са дали петима шуменци – жени на 43, 60, 61 и 67 години, и 44-годишен мъж. Диагностицирани с COVID-19 са още 67-годишен жител на Вълнари, жена на 56 години от..

публикувано на 24.09.20 в 13:08

Данък "такси" пада на 300 лева

Общинският съвет в Шумен реши да намали данъка на такситата със 100 лв. за следващата година. За решението гласуваха всички общински съветници. Групите единодушни изразиха подкрепа за намалението и решението бе прието с 35 гласа „за“, без „против“ и „въздържали се“. След гласуването председателят на Общинския съвет Красимир Минчев обобщи, че..

публикувано на 24.09.20 в 12:46

Иззеха цяло съкровище от иманяр

Класьори с монети, 26 торби с антични на вид предмети и три металдетектора са намерени и иззети от частен дом в Нови пазар, съобщават от Обласната дирекция на МВР в Шумен. Претърсването било извършено в ранните сутрешни часове вчера по време на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с културно-исторически..

публикувано на 24.09.20 в 11:31

Протестите продължават

Жители на Мътница заявиха, че положението вече е нетърпимо и ще продължат с протестите. Готови са и на затваряне на пътища. Днес те бяха на сесията на Общинския съвет в Шумен, за да чуят какви ще са действията на местната власт и на ВиК за премахване на петмесечното безводие. Кметът на община Шумен Любомир Христов отново заяви, че парите са..

публикувано на 24.09.20 в 11:20

Канабис в необитаема къща

Двама мъже, отглеждали канабис в необитаема къща в поповско село, са задържани с полицейска мярка за срок до 24 часа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище. В хода на проведена на вчера специализирана полицейска операция с цел ограничаване разпространението и употребата на наркотични вещества е установено, че двама мъже от Попово..

публикувано на 24.09.20 в 11:10