Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Задържане под стража" за изнудвач

Снимка: Радио Шумен

По искане на Районната прокуратура в Търговище съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на служител във фирма за бързи кредити за изнудване на клиент, придружено със заплаха за убийство и причиняване на лека телесна повреда. Това съобщават от Апелативната прокуратура във Варна. 36-годишният служител заплашил клиент на фирмата, че ако подаде оплакване в полицията, няма да види детето си. Деянието е тежко по смисъла на закона, но според прокуратурата мъжът може да извърши друго престъпление, тъй като по делото били събрани доказателства, че за времето от 11 до 12 декември той изнудвал петима души със същата бруталност и агресия. Определението на съда подлежи на обжалване пред Търговищкия окръжен съд.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Борово око

Празник в парка

„Движение с патриотично стихотворение“ организира Община Търговище за отбелязване на националния празник на България – 3 март. Инициативата съчетава здравословното ходене в парка по предварително зададен маршрут с четене на патриотични стихове. Тя ще се проведе от 9.30 ч. на 3 март. Стартът ще бъде даден на входа на централната алея на парк..

публикувано на 24.02.21 в 14:46

Шест кабинета за масова имунизация

Шecт ĸaбинeта зa мacoвa ваксинация са разкрити в Търговищка област, съобщиха от РЗИ. От понеделник до петък медицински екипи работят в МБАЛ Търговище, в медицинските центрове „ВИП“ и „Солигена“, в РЗИ Търговище и в многопрофилните болници в Попово и в Омуртаг. Кабинетите имат различно работно време, повече информация за часовете, в които се..

публикувано на 23.02.21 в 12:30

Без консенсус за СИК в Търговище

Партиите и коалициите не постигнаха съгласие за състава на 6 секционни избирателни комисии в община Търговище във връзка с предстоящите избори на 4 април. В консултациите участваха всички политически сили. Участниците в консултациите разясниха, че е налице липса на желаещи да участват на ръководни позиции в СИК. Общият брой членове на..

публикувано на 23.02.21 в 11:52

Вижте избирателните списъци

Избирателните списъци на гласоподавателите в община Търговище са публикувани в страницата на местната администрация. Всеки избирател може да провери дали е включен в тях за предстоящите парламентарни избори на 4 април. При несъответствия гражданите могат да подадат заявление за отстраняване на непълноти и грешки в срок до 27 март. Заявленията..

публикувано на 22.02.21 в 09:06

Арестуваха нагли крадци

Задържаха двама младежи, извършители на три кражби от необитаеми къщи в Омуртаг, съобщават от Областната дирекция на МВР в Търговище. Криминалисти от Районното управление в Омуртаг са установили, че през февруари тази година двама младежи – на 18 и на 16 години – са откраднали телевизор, тонколони, масичка и други вещи от жилище в Омуртаг,..

публикувано на 19.02.21 в 11:00

Ремонти, асфалт и панаир

Малко под 11 000 000 лева ще са капиталовите разходи в Община Търговище през 2021 г. Това обяви на онлайн брифинг кметът Дарин Димитров. Заради повечето европейски средства и тази година капиталовата програма е по-голяма. Ремонтите по няколко основни улици ще бъдат продължени. Сред тях е и изходът към магистрала "Хемус" по бул. „Никола..

публикувано на 18.02.21 в 14:24

РЗИ - Търговище в готовност

РЗИ - Търговище има готовност да започне процедура по имунизиране срещу COVID-19 на желаещите, които ще бъдат ангажирани в съставите на РИК и СИК. Реално процесът може да започне в петък, 19 февруари, е съобщил д-р Марин Йовов от инспекцията. Изпълняващият длъжността областен управител на Търговище Панайот Димитров информира, че е необходимо..

публикувано на 18.02.21 в 12:37