Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Масови полицейски проверки по Коледа

Снимка: Радио Шумен

Засилено полицейско присъствие ще има около местата, където ще се провеждат празнични мероприятия, служители ще контролират и районите на големи търговски комплекси и базарите, съобщиха от Областната дирекция на МВР- Шумен. Създадена е необходимата организация за безопасност на движението по пътищата в дните с интензивен трафик преди, по време и след празничните и почивни дни в периода 22 и 27.12.2017 г. и на 01.01.2018 г. Униформените ще осъществяват стриктен контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. Във всички празнични и почивни дни униформените ще контролират скоростните режими и няма да допускат управление на автомобили след употреба на алкохол или наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи. В района  на увеселителните заведения ще се проведат полицейски операции.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пет пожара гасиха огнеборците

Пет пожара са възникнали в сухи треви и храсти през уикенда на територията на Шуменска област, като всички те са потушени навреме. Това съобщават от шуменската полиция. Четири от пожарите са били в съботния ден. В 11:28 часа е получен сигнал, че горят сухи треви в землището на село Мадара. На място е изпратен екип на РС "Пожарна безопасност и..

публикувано на 22.07.24 в 11:48

Пазете горите от пожари!

Да се спазват правилата за пожарна безопасност и да не се проявява небрежност, която би довела до възникване на пожари. За това призовават от Регионалната дирекция по горите – Шумен.  Оттам напомнят, че по време на пожароопасния сезон, който продължава до края на октомври, се забранява паленето на открит огън и извършването на огневи работи в..

публикувано на 22.07.24 в 11:31

524 карти за паркиране

524 карти за паркиране н а хора с трайно увреждане са издадени от началото на 2024 година до сега в община Шумен. Пр ез миналата година те са били 561. К арта за паркиране се издава на хора с трайно увреждане 50 и над 50 %. Условието е да имат постоянен и/или настоящ адрес в община Шумен. Тя им дава право да паркират безплатно в..

публикувано на 22.07.24 в 09:12

Момичета от Шумен на олимпиада

Националният отбор по информатика за момичета отпътува за участие на Европейската олимпиада. В тима има две шуменски представителки – Нермин Идириз и Симона Христова, съобщи техният ръководител в школа „А и Б“ Бисерка Йовчева.  Освен тях в отбора са също близначките Рени Паскалева и Нора Паскалева, които са от столицата. Ръководители на националите..

публикувано на 22.07.24 в 08:52
Шуменски университет

Нов прием за бакалаври

Обявено е първото класиране за магистри в Шуменския университет. Това съобщават от висшето училище.  Записването е от днес до 12:00 ч. на 27 юли, в противен случай придобитите права се губят. Новоприетите студенти трябва да представят оригинал на дипломата си за висше образование, а ако издаването на този документ предстои, се подава академична..

публикувано на 22.07.24 в 08:30

Да помогнем на българска светиня

Архимандрит Константин от манастир „Свети Пантелеймон“ край Патлейна, община Велики Преслав, организира бригада за всички желаещи да помогнат в почистването на светата обител. Поводът е предстоящият в събота - 27 юли, храмов празник на манастира. Желаещите  могат да направят и парично дарение за курбана.  Всеки, който има умения за работа по ВиК и..

публикувано на 22.07.24 в 08:20

Времето през новата седмица

През повечето дни от следващата седмица въздушната маса ще остане неустойчива. От понеделник до четвъртък ще има условия за развитие на купесто-дъждовна облачност и главно в понеделник и вторник следобед и в четвъртък следобед и вечерта ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, не са изключени и градушки. Вятърът ще сменя посоката си, ще е слаб,..

публикувано на 21.07.24 в 17:00