Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Нова година нови билети за паметника

Общинският съвет в Шумен прие предложенията за новите такси и услугите на общинското предприятие „Туризъм, публични прояви и атракции“. От 1 януари билетчето за мемориалния комплекс „Създатели на българската държава“ ще струва 3 лв., а в летния период - 4 лв. Новата входна такса за пенсионери и деца е 1,50 лв. Въвежда се „семеен пакет“, с който двама родители и техните деца могат да разгледат монумента за 6 лв. При брачните церемонии новата стойност на делничния ритуал е 95 лв. при досегашна от 65 лв. В празнични дни цената става 100 лв. Повишението е с 25 лв.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар на покрива

Покрив и техника изгоряха при пожар в постройка в Нови пазар снощи, други три сгради са спасени от пламъците. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за огъня е получен около 21:50 часа в РДПБЗН Шумен. Съобщено било за пожар на ул. „Цар Асен“ в Нови пазар. На място е изпратен екип от Смядово.  Установено било, че огънят е унищожил техника и..

публикувано на 25.07.24 в 12:08

Двама арестувани за грабеж

Задържаха двама мъже на 19 и 21 години, извършили грабеж. Това съобщават от шуменската полиция. Криминалното деяние било извършено на 20 юли в 6:00 часа сутринта. 41-годишен мъж вървял по ул. „Цар Освободител“, когато двама младежи със сила му отнели чанта с документи, други вещи и 30 лева.  Работата по образуваното досъдебно производство продължава..

публикувано на 25.07.24 в 11:05

Високите заплати останаха за есента

Високите заплати на управителите на общинските лечебни заведения ще бъдат коментирани отново на септемврийското заседание на Общинския съвет в Шумен, тъй като решение по тази точка днес не бе взето. 17 съветници гласуваха "за", 4 - "против" и 18 - "въздържал се". Преди гласуването на точката кметът проф. Христо Христов призова общинските съветници..

публикувано на 25.07.24 в 10:52

Плиска и с. Каспичан без вода

Без вода ще са днес (25.07.) град Плиска и село Каспичан, съобщават от ВиК Шумен. Причина е авария на водопровод.  Техническият екип е мобилизиран за отстраняване на проблема до края на работния ден, съобщават от водното дружество.

публикувано на 25.07.24 в 10:38

Бисерка Йовчева се закле

Преподавателят по информатика и почетен гражданин на Шумен Бисерка Йовчева влезе в шуменския Общински съвет. Тя положи клетва в началото на днешната общинска сесия. Бисерка Йовчева зае мястото на Даниела Русева от Местна коалиция ДБГ, която стана заместник-кмет по европейски политики, екология и туризъм. Йовчева е била няколко мандата общински..

публикувано на 25.07.24 в 09:55
Община Шумен

Високите такси и наеми на фокус

Високите заплати на управителите на общинските лечебни заведения ще бъдат коментирани отново на днешното заседание на Общинския съвет в Шумен. По време на сесията през юни не бе взето решение дали да бъде създадена комисия, която да предложи варианти за поставяне на тавани във възнагражденията на медицинските ръководители. Предложението е на независимия..

публикувано на 25.07.24 в 08:18

Приказник във Велики Преслав

"Приказник" е детски кът, готов да посрещне малки и големи читатели, които биха искали да се гмурнат в магичния свят на книгите. Той се намира на втория етаж на библиотеката във Велики Преслав, съобщават инициаторите във Фейсбук. "Приказник” е проект на организация “С мисъл за Преслав”, който има за цел да влюби повече деца в четенето и да ги..

публикувано на 24.07.24 в 16:27