Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Нова книга на Искра Антонова

Излезе от печат седмата стихосбирка на кубратската поетеса Искра Антонова. Тя успешно съчетава работата си като дългогодишен председател на Потребителна кооперация "Наркооп" в Кубрат и поезията. Книгата е със заглавие "В изобилието на мига" и съдържа стихотворения, притчи, приказки, легенди и прозрения, плод на усещанията и чувствата на авторката. Много от темите тя взема от Учителя Петър Дънов и участията си в различни екскурзии, пътешествия и излети сред природата в България и други страни по света, главно през изминалата година. Стихосбирката е богато илюстрирана със снимки, етюди и картини. Част от снимките са на авторката. Художник и дизайнер на корицата е Деница Зидарова, а редактор - Георги Георгиев.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Жена със защитна маска напуска болница в Солун, където бе потвърден първият случай на заразен с коронавирус.

Маските падат

Отменя се заповедта за задължително носене на защитна маска на открити и закрити обществени места, издадена вчера. Това съобщи на извънреден брифинг днес министърът на здравеопазването Кирил Ананиев. По думите му отмяната е, докато не се постигне консенсус в обществото по въпроса. Здравният министър съобщи още, че държавата ще закупи 1 млн. предпазни..

публикувано на 31.03.20 в 13:00

Шлемове и храна за полицаите в Разград

Общинският кризисен щаб в за борба с Коронавируса в Разград продължава разпределението на дарението, предоставено в събота от трима местни предприемачи. С дарени от тях средства от днес полицаите, които работят на контролно-пропускателните пунктове на изходите на Разград, заедно с термосите кафе и чай, получават и храна. В първия ден в менюто им..

публикувано на 31.03.20 в 12:40
Язовир

Нивата на язовирите в региона

Министерство на околната среда и водите утвърди месечния график за ползване на водите на комплексните и значими язовири за април. Това съобщиха от ведомството. Язовир "Тича" e с процент на запълване 52,30 на сто. Постъпващият във водоема приток е значително по-малък от разхода и заявките на ВиК-Шумен и ВиК-Търговище са намалени. Екологичното водно..

публикувано на 31.03.20 в 12:35

Актуализират системата за винетки и тол

За два часа днес са възможни затруднения при продажбата на е-винетки и маршрутни карти. Между 16 ч. и 18 ч., са планирани дейности по внедряване на актуализации на електронната система за събиране на пътни такси – винетки и тол. Това съобщават от пресцентъра на Агенцията "Пътна инфраструктура". Възможно е да възникнат частични забавяния и прекъсвания,..

публикувано на 31.03.20 в 12:13

Мерки за изплащането на пенсиите

Изплащането на пенсиите за април ще започне на 7 април (вторник) и ще приключи на 23 април (четвъртък). Това съобщиха от НОИ. Във връзка с обявеното извънредно положение в пощенските станции ще бъде създадена организация за приоритетно обслужване на клиенти над 60 години от началото на работното време до 12:00 ч. За да се избегне струпването на хора, е..

публикувано на 31.03.20 в 09:39

COVID-19 вече и в Силистра, а в Шумен още един случай

Силистра е новата област, която се присъединява към картата със заразените с коронавирус у нас. Там разболелите са двама – възрастно семейство. Още един случай е установен за денонощието и в Шумен. Това е мъж на 62 години, който е изолиран в самостоятелна болнична стая .Взети са всички противоепидимични и дезинфекциозни мерки, информираха от..

обновено на 31.03.20 в 09:39

Без маски най-късно до полунощ в събота

До полунощ в събота е гратисният период, в който хората трябва да се снабдят с предпазни мерки, стана ясно от брифинга на Националния оперативен щаб днес. Припомняме, че със заповед на здравния министър, издадена вчера, задължително на обществени места трябва да се носят маски. На журналистически въпрос към генерал Венцислав Мутафчийски дали Щабът е..

публикувано на 31.03.20 в 09:23