Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ценово чакат повече приходи

С повече от 100 000 лева ще се увеличат приходите в общинската хазна в Ценово. Планът за постъпленията от общинска собственост в Ценово е изпълнен на 110 %, обявиха от администрацията по време на общественото обсъждане на Програмата за управление на общинска собственост. По-голямата част от постъпленията са от наеми на земи и арендни вноски. Близо 98 на сто от общинските земи, пасища и мери вече са отдадени за стопанисване. Останалите попадат в категорията „необработваеми“. „Наблюдава се интерес към отглеждане на градини с трайни насаждения“, съобщи директорът на дирекция „Специализирана администрация“ инж. Ванко Петков. От общинския горски фонд през миналата година са добити 2000 кубически метра дървен материал. Очаква се през 2018 г. приходите от общинска собственост в Ценово да достигнат 774 000 лева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова чешма в Русе

Започна изграждането на обществена чешма в обновената през миналата година градинка до площад „Дунав“ в Русе. Чешмата ще бъде не само функционално, но и естетически значимо допълнение към градската среда, съобщават от местната администрация.  Тя ще има четири чучура, а на каменния постамент ще бъде монтирана бронзова фигура на закрилника на Русе –..

публикувано на 28.08.24 в 16:05

2 км опашка на Дунав мост

Повече от два километра е опашката от камиони в района на граничния пункт Дунав мост при Русе днес по обед. Останалите тежкотоварни автомобили изчакват основно в зоната на буферния паркинг, където времето за престой е близо 30 часа. Около 10 часа пък е времето за влизане от Румъния в България. Това съобщава БТА.  От граничния пункт информират, че за..

публикувано на 28.08.24 в 13:55

Мерки за “тапата” на Дунав мост

Предприемането на спешни мерки за “тапата” на Дунав мост при Русе бяха обсъдени на среща на премиера Димитър Главчев с вътрешния министър Атанас Илков, с министъра на транспорта и съобщенията Красимира Стоянова и регионалния министър Виолета Коритарова.  Премиерът е възложил на министрите да разговарят с ресорните си румънски колеги, за да..

публикувано на 28.08.24 в 12:25

Екоакция в Русе

За поредна година Областната администрация в Русе ще бъде част от кампанията „Да изчистим България заедно“. В инициативата на 14 септември по традиция ще се включат служители на институцията, които с примера си искат да привлекат още жители на региона към каузата.  И тази година   в деня на инициативата и в деня след това общините са освободени от..

публикувано на 28.08.24 в 11:45

Косят избуяли треви

И тази седмица продължава косенето на тревните площи около улици и булеварди в Русе.  Дейностите се извършват от общинското предприятие по бул. „България“, в централна градска част и в Парка на възрожденците.  При неподходящи метеорологични условия дейностите ще се изпълняват в следващи благоприятни дни.

публикувано на 27.08.24 в 08:49

Мият русенските улици

И тази седмица продължава миенето на улици и булеварди в Русе. Дейностите се извършват от общинското предприятие със специализирани машини, а водата се взема от сондажните кладенци на община Русе.  Ще бъдат обхванати улиците „Плиска“, „Доростол“, „Борисова“, „Майор Атанас Узунов“, „Козница планина“ и „Голям Богдан“, както и булевардите..

публикувано на 26.08.24 в 13:51

Опашка на Дунав мост

Близо два километра е опашката от камиони в района на Дунав мост в Русе, съобщава БТА. Останалите тежкотоварни автомобили изчакват основно в зоната на буферния паркинг. Времето за престой е около 30 часа.  Трафикът на леки автомобили в посока Румъния е нормален, като шофьорите изчакват между 5 и 10 минути, за да преминат по моста. Очаква се в..

публикувано на 26.08.24 в 13:47