Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инж. Огнян Първулов: Където и да съм, оставам свързан с Радио Шумен

Продължаваме да сглобяваме пъзела, наречен Радио Шумен. В следващите минути ще ви срещнем с инж. Огнян Първулов. Сега той е директор на Радио Видин, но пък той е нашата, шуменска, следа в радиото на Северозапада. До откриването на Радио Видин през 2009 година, Огнян Първулов беше главният инженер на Радио Шумен. Изключително отговорна длъжност, защото без техническата обезпеченост нито едно радио не може. И съвсем вярно е, че първата любов не се забравя, така че Радио Видин може да е настоящето на Огнян Първулов, но Радио Шумен продължава да има много специално място в живота и спомените на Огнян. С него ни среща Людмила Борисова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитричка Тодорова - вдясно

Димитричка Тодорова: Хората винаги са уважавали Радио Шумен!

Това е разказ за една червена барета и за нейната роля в събития от възродителния процес, който също е част от историята на Радио Шумен. Разказва го Димитричка Тодорова, говорител и рекламен агент, но преди това в нейните спомени ще има и други неща. Чуйте ги в интервюто на Розалина Чернева.

публикувано на 29.01.18 в 16:37

Станислав Симеонов: Животът не е магазин, за да грабиш от него. Искай достатъчното! Така е и с Радиото...

Ще ви срещнем с още един от гласовете, които разпознаваме от ефира на Радио Шумен. Станислав Симеонов - Шушу, познаваме като Юнак Слави, водещият на предаването „Шестък“, което до преди няколко години звучеше в ранния следобед на съботния ден. С него разговаря Ирина Маринова. 

публикувано на 26.01.18 в 15:59

Лиляна Тодорова: Радиото ми е взело време, но ми е дало много повече

Един от емблематичните гласове на Радиото безспорно е Лиляна Тодорова. Част от трудовия й стаж тук преминава като главен редактор на медията, но като свой най-голям принос към историята на Радио Шумен тя отчита работата   си като репортер в областта на културата. Нейните интервюта с проф.Тончо Жечев, пианистката проф.  Милена Моллова, автора на..

публикувано на 26.01.18 в 09:47

Нели Дацкова: Радиото е съдбата ми

Истинско удоволствие беше за Диана Лазарова да се разходи из радио времето с разкошен колега. Нели Дацкова е част от екипа, излъчил първата програма на Радио Шумен. Остана зад режисьорския пулт като звукозаписен и ефирен режисьор 42 години. Нели е човекът, който презаписа на магнетофонна лента първите песни за програмата ни. През нейното студио..

публикувано на 25.01.18 в 16:39
Виолета Събева - вляво

Виолета Събева: Звучеше "Тъмно червена роза". Разбрахме, че имаме радио!

Първите спомени на Виолета Събева за радиото са от преди 1 февруари 1973 г. Преди повече от 45 години. Тя е сред първите звукотехници, назначени в радиостанцията - част от първия екип, на когото се пада нелеката задача да стартира програмата. Вили Събева присъства в мига, в който сигналът на Радио Шумен прозвучава за първи път в ефира още преди..

публикувано на 23.01.18 в 09:51

Виолета Неделчева: Радио Шумен. Кабинетът на директора. Добър ден!

Нейният глас не е познат в ефира на Радио Шумен, но много години тя е била част от живота на радиостанцията, който остава скрит. Тя е Виолета Неделчева - била е технически сътрудник на трима директори, познава служебните досиета на всички, които са работили през този период, така че за нея думите "тайна" и "лична информация" имат професионално..

публикувано на 22.01.18 в 15:16
Ивайло Савов - вляво, и Станислав Буковалов - вдясно, работен момент

Станислав Буковалов: Да се усмихваме повече и пред микрофона!

Неговото първо професионално стъпване в Радио Шумен е през 1985 г., когато печели конкурса за репортер. Малко по-късно става водещ и на младежкото предаване тогава. Следват дълги години, в които е главен редактор на медията, а след това и член на Управителния съвет на Българското национално радио. Станислав Буковалов е едно от емблематичните имена и..

публикувано на 18.01.18 в 16:07