Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подписка за улични ремонти влезе на сесия

Снимка: www.rz.government.bg
Подписката на жители на Исперих срещу лошото състояние на улиците в града беше разгледана на заседание на Общинския съвет днес. В документа са се подписали 1563 души. За какво настояват хората и какво предстои оттук нататък, обобщи председателят на Общинския съвет Даниел Димитров. "Искането е за свикване на общоградско събрание, на което Общината да каже какъв план има за решаване на проблема с лошото състояние на улиците в града. Кметът на община Исперих увери Общинския съвет, че ще свика такова общоградско събрание. Това вероятно ще стане след приемането на бюджета на община Исперих, за да бъдат предложени точни решения на базата на разчети", посочи той. Бюджетът на община Исперих ще бъде разгледан на следващото заседание на 1 февруари, уточни председателят на Общинския съвет Даниел Димитров. А днес съветниците приеха програмата за разпореждане с общинско имущество и Наредбата за местните данъци и такси.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нова цветна фигура в Разград

Нова цветна фигура добави Общинско предприятие „Паркстрой“ към градската украса на Разград. Тя е с формата на чаша с чинийка под нея и е инсталирана между Съдебната палата и Лъвов мост. Общо 600 стръкчета цветя са засадени в изработената от работниците на „Паркстрой“ конструкция. Цветната чаша е висока 120 см.  Идеята бе реализирана в навечерието..

публикувано на 19.07.24 в 12:08

Киченица пее и танцува

С изцяло асфалтирани улици и нов облик посреща празника си разградското село Киченица. Населеното място очаква гости от близо и далеч за селищния празник на 20 юли, който ще премине под наслов „Киченица пее и танцува“, съобщи за БТА кметът на селото Юзджан Рамаданов.  „За разлика от почти всички други села, в Киченица няма проблем с пътната..

публикувано на 19.07.24 в 09:55

Вилната зона без вода

От четири дни в част от вилната зона на Разград няма вода, а от водното дружество не предоставят информация за причините и за това докога ще продължи проблемът. Това заявиха пред кмета на Разград Добрин Добрев живеещи в местността "Арменски лозя".  Заради засушаването има недостиг на вода от собствените водоизточници, това е казал управителят на..

публикувано на 19.07.24 в 08:18

Славим те, Апостоле!

Разград отбеляза 187 години от рождението на Васил Левски пред паметника на Апостола в двора на едноименното училище в областния град. Тържественото слово произнесе Нели Николова – учител по история в ОУ “Васил Левски“.  В музикално-поетичната композиция под надслов „Славим те, Апостоле“ се включиха деца от Детската театрална формация „Роли..

публикувано на 18.07.24 в 12:05

Модерна автовишка в Кубрат

С модерна автовишка вече разполага община Кубрат. Новата техника ще се използва за подрязване на дървета, обслужване на електрически стълбове, поддръжка на уличното осветление и на различни инфраструктурни елементи.     Автомобилът е снабден с 22-метрова стрела, която позволява достъп до високи и трудно достъпни места. Техниката е оборудвана и с..

публикувано на 18.07.24 в 09:01

Празник на Света Марина

Празникът на Света Марина беше отбелязан днес в разградското село Пороище. Присъстващите запалиха свещ в най-стария действащ православен храм в Лудогорието – църквата „Свети Атанасий“ в населеното място.  След това в параклиса с аязмото край Пороище водосвет за здраве отслужи иподякон Десислав.  Кметът Панайот Узунов благодари на община Разград..

публикувано на 17.07.24 в 14:53
Музикален дом - Разград

Укрепват Музикалния дом

Започна конструктивното укрепване на Музикалния дом „Екатерина и Димитър Бъчварови“ в Разград. Това съобщи за БТА секретарят на Народното читалище „Развитие“ Виолета Антонова.  В края на миналата година Министерството на културата предостави финансова подкрепа в размер на 170 000 лв. за укрепването и ремонта на сградата, която се намира на..

публикувано на 17.07.24 в 14:03