Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Затварят ул. "Тича" в Шумен за автобуси

Ул. „Тича“ в Шумен ще бъде затворена за движение на автобуси от градския транспорт, съобщиха от Община Шумен. По улицата започват строителните дейности, включени в Инвестиционната програма на Общината. Преминаването на автобуси ще бъде преустановено временно в участъка от ул. „Ген. Столетов“ до кръстовището с бул. „Симеон Велики“  за времето от 7:00 ч. на 1 февруари 2018 г. до 16:30 часа на 31 март 2018 г. Автобусните спирки по ул. „Тича“ се закриват за посочения период, като вместо тях ще се използват спирките по обходния маршрут за градския транспорт по бул. Симеон Велики“. По проекта за рехабилитация на ул. „Тича“  се предвижда възстановяване на пътното платно и пътната настилка, рехабилитация на тротоарите, осигуряване на достъпна среда за хората в неравностойно положение и изграждане на енергоспестяващо осветление.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Инструктори срещу промените

Автоинструкторите се обединяват срещу промените в нормативната база за провеждането на шофьорски курсове. Няколко елемента будят особено съмнение. Един от тях е предложението кандидат-шофьорите да нямат право да се явяват на изпит по кормуване повече от четири път в рамките на шест месеца.  Това са неприложими неща, още повече, че предстоят..

публикувано на 05.06.24 в 11:41

Задържаха хулиган пред магазин

54-годишен мъж от Шумен е задържан в полицейския арест след непристойни действия на обществено място. Това съобщават от шуменската полиция. Малко преди 10:30 часа вчера бил приет сигнал, че пред хранителен магазин на ул. “Северна“ в града мъж отправя обиди и закани към клиенти на търговския обект. На място бил пратен полицейски екип.  Мъжът бил..

публикувано на 05.06.24 в 10:45

Кодът на доброто

Дебютната прозаична книга „Кодът на Доброто” на Маргарита Недева ще бъде представена днес от 17:30 ч. в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров” в Шумен . Рецензент на книгата, определяна от мнозина като поезия в проза, е Неда Антонова.  Маргарита Недева е библиотекар в Народно читалище „Св. св. Кирил и Методий ” в Попово и ръководител на..

публикувано на 05.06.24 в 08:53

Подменят ВиК мрежи в селата

Предстои да бъдат решени стари проблеми с водоснабдяването на селата от община Шумен, съобщи заместник-кметът Николай Симеонов.   Ще бъдат подменени старите водопороводни мрежи в Салманово, Струйно и Вехтово. По информация от ВиК, това са системите с най-големи аварии и проблеми, отдавна  излезли извън експлоатация.  На финален етап са проектите..

публикувано на 05.06.24 в 08:02
Град Шумен

450 камери ще бдят в Шумен

Разработват проект за цялостното видеонаблюдение на Шумен за по-голяма сигурност на хора и имущество. Общинското предприятие „Стопанска и охранителна дейност“ подготвя проекта, за да може с него да се кандидатства за финансиране, когато излезе подходяща възможност по проекти и програми.  Заместник- кметът Николай Колев поясни, че се предвиждат 450..

публикувано на 05.06.24 в 07:46

Новата Мис България е шуменка

Илияна Борисова от Шумен е новата "Мис България", стана ясно днес. Конкурсът „Мис България“ отне короната на миналогодишната победителка с украински корени Елизабет Кравец. Това съобщава организацията официално с пост на решението в своя Фейсбук профил. В него ръководителят на конкурса Гаел Бонел Санчез посочва, че Елизабет Кравец ще бъде..

публикувано на 04.06.24 в 16:21
Град Шумен

Улица под земята

Ще правят подземна улица в Шумен, съобщи заместник-кметът Николай Симеонов. Той поясни, че улицата ще свързва паркинга на Областната дирекция на МВР с ул. „Васил Левски“. „Това ще даде възможност за достъп до подземните паркоместа в централната градска част, което ще доведе до икономическото възраждане на зоната“, каза Симеонов.  Предвижда се..

публикувано на 04.06.24 в 15:02