Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Дават шанс на децата от Ивански

Здравна служба и нов учебен център към Основното училище „Христо Ботев“ в шуменското село  Ивански, ново помещение, което да поеме още една група в детска градина „Пролетна дъга“ в Шумен, ремонти във филиала на забавачницата, профилактични прегледи за деца и възрасти. Всичко това е направено до момента чрез проект по българо-швейцарската програма "ЗОВ".„Допълнителната работа с деца и родители дава добри резултати, добре са свършили работата си и партньорите ни“. Това каза при посещението си в Шумен Ирина Файон, ръководител на звеното за управление на програма "ЗОВ". С нея разговаря Катерина Петрова. 
Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ
Българска агенция по безопасност на храните

Изтеглят от пазара замърсени храни

Био сусамов тахан, произведен в България от нидерландска суровина се изтегля от пазара, тъй като е възможно в него да има пестициди, алармират от Българската агенция по безопаснист на храните (БАБХ). По Системата за бързо съобщаване на храни и фуражи е получена информация, че до български преработвател са доставени750кг био сусам с..

публикувано на 31.10.20 в 13:23

С уважение към будителите

  Книгоразделители с вдъхновяващи цитати на български будители и техния лик изработиха седмокласниците от Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий” във Велики Преслав. ,,Те бяха  подарък-послание за по-малките им съученици.“ Това съобщи за Радио Шумен Мария Милева, организатор и преподавател по изобразително изкуство. Тя допълни, че последната..

публикувано на 31.10.20 в 11:22

Ограничения за България

Цялата територия на България бе обявена от Германия за „рисков регион“, което налага ограничителни мерки за гражданите, пътуващи от страната ни. Ограниченията влизат в сила от 1 ноември. По информация на посолството ни в Берлин, задължително изискване за тест за коронавирус е в сила за всички, които пристигат в Германия от „рисков регион“ и през..

публикувано на 31.10.20 в 10:32

Още 306 с COVID-19 в Североизтока

През изминалото денонощие в Североизточна България с коронавирусна инфекция са заразени нови 306 души, сочат данните на единния информационен портал. Най-много – 132 – са новите случаи в Русенска област; в Шуменска и в Търговищка област – съответно 60 и 58, в Разградска - 39, в Силистренска - 17. Според информацията в единния информационен..

публикувано на 31.10.20 в 07:24

Слънце и дъжд в събота

Днес преди обяд ще има повече слънчеви часове, но следобед облачността ще се увеличи и на много места отново ще превали. Ще духа умерен западен вятър, който привечер ще се преориентира от север. Максимални температури между 12 и 17 градуса, за Шумен – около 14.

публикувано на 31.10.20 в 07:15

Награда за съвременен будител

Отличието „Будител на нашето съвремие" бе връчено в Силистра, в навечерието на Деня на народните будители, при спазване на всички противоепидемични мерки. Доц. Румяна Лебедова- директор на Филиала на Русенския университет в Силистра бе наградена за научни постижения и всеотдайна обществена дейност. Отличието бе връчено от кмета на Силистра д-р..

публикувано на 30.10.20 в 12:36
Сдружение на

Стипендии за даровити деца

61 деца от Търговище ще получат стипендии по Наредбата за стимулиране на деца и младежи с изявени дарби. Еднократната стипендия „Търговищко дарование“, в размер на три минимални работни заплати, се присъжда на Ралица Добрева, ученичка в Средно училище “Свети Седмочисленици“. Годишна стипендия в размер на две минимални работни заплати получават три..

публикувано на 30.10.20 в 10:13