Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Общинска болница без дългове? Може!

Многопрофилната болница за активно лечение в Исперих е една от малкото общински лечебни заведения без дългове. За петте години на директорския пост в лечебното заведение иранецът д-р Абдулах Заргар и екипът му са успели да стопят заверените 540 000 лв. задължения. Работят 4 отделения плюс рентген, скенер и лаборатория. Най-труден за решаване е кадровият проблем, смята д-р Заргар. "Който и специалист да има желание да работи при нас, ще му предложим работа. Това е голям проблем, който се засилва с всяка година", посочи той.
Над 50 000 са пациентите на болницата. Освен от Исперих, тук се лекуват и хора от съседните общини Самуил, Завет, Дулово и Главиница. Зайде от съседното село Лъвино и това е най-близкото за нея лечебно заведение. Сега пътува 3 км, но ако болницата бъде закрита, тя ще бъде принудена да пътува поне 40 км до някоя лечебница.


ВИЖТЕ ОЩЕ

1121 лева средна заплата

1121 лева е била средната брутна месечна работна заплата в Разградска област за периода октомври – декември миналата година. Това отчитат от Териториалното статистическо бюро. Спрямо предходното тримесечие е отчетен ръст от 1,1%, а спрямо същия период на 2018 г. повишението е с над 11 на сто. По показател средно брутно месечно възнаграждение..

публикувано на 17.02.20 в 10:05

Планови спирания на тока в Североизтока

Села в Разградска област ще са без ток от днес до 28 февруари заради неотложни ремонти по мрежата. От 8,30 ч. до 16,30 ч. ще се спира захранването в Старо селище, Бърдоква, Йонково и част от Лудогорци. Временни смущения са възможни в Голям Поровец. Само днес от 9 ч. до 13 ч. подаване няма да има в село Костанденец, а прекъсвания между 8 ч. и..

публикувано на 17.02.20 в 06:17

С дрога и алкохол

Дрогиран и неправоспособен шофьор е заловен при полицейска проверка снощи в Разград. 20-годишният младеж, който бил зад волана, не притежавал свидетелство за управление на моторно превозно средство, а пробата с тест, реагирала положително на опиати. В хода на проверката е установено още, че регистрационните табели на автомобила са издадени за друго..

публикувано на 15.02.20 в 10:56

Любов вместо дрога

Различни инициативи по повод 14 февруари организира Комплексът за социални услуги за пълнолетни лица с увреждания в село Просторно и Младежкият съвет по наркотични вещества в Разград. Служителите на комплекса рано тази сутрин украсиха Орлов мост в областния град. Потребителите на комплекса изработиха сърчица с послания, които раздаваха на..

публикувано на 14.02.20 в 13:43

Задържаха автокрадец

Противозаконно отнет автомобил бе открит, а два дни по-късно бе задържан и извършителят на престъплението, съобщиха от разградската полиция. През нощта на 10 срещу 11 февруари в кубратското село Беловец неизвестен мъж задига паркиран пред дома на собственика автомобил „Рено Еспейс“ с оставен на таблото контактен ключ. Часове по-късно колата бе..

публикувано на 14.02.20 в 09:58

Крадецът на наденици

20 домашни наденици от свинско и телешко месо с общо тегло 16 кг били откраднати от дома на 46-годишен мъж от Разград. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия криминалистите от РУ-Разград разкрили извършителя на кражбата. Той е 44-годишен мъж от Разград, криминално проявен и многократно осъждан за кражби. Задържан е..

публикувано на 14.02.20 в 09:48

Старт на данъчната кампания

Данъчната кампания по събиране на местни данъци и такси за 2020 г. в община Разград започва на 14 февруари 2020 г.   На предплатилите до 30 април 2020 г. за цялата година се прави отстъпка от 5 на сто. Съгласно Закона за местните данъци и такси, данък върху недвижимите имоти, данък върху превозните средства и такса за битови отпадъци се..

публикувано на 13.02.20 в 16:39