Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отменят грипната епидемия в Русе

Снимка: РАДИО ВИДИН
Грипната епидемия в Русе се отменя от утре. Това беше решено днес на заседание на Регионалното оперативно бюро за борба с грипа и острите респираторни заболявания. Ще отпаднат и ограничителните мерки, които бяха в сила три седмици. Регистрираната заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания за последната седмица е 212 на 10 000 души, съобщават от РЗИ. При всички възрастови групи болните намаляват спрямо предходната седмица, уточняват експертите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Протест срещу обновения мост

На протест ще излязат жителите на град Бяла днес в 20:00 часа, а причината е предстоящото откриване на реставрирания мост на Кольо Фичето, съобщи в имейл до вестник "Дневник" организаторът - скулпторът Серьожа Стефанов. Според гражданите след реставрацията автентичният вид и историческата стойност на моста са унищожени, а крайният резултат..

публикувано на 23.08.24 в 14:29

Стоичков в Русе

Кавалерът на „Златната топка“ Христо Стоичков e в Русенска област. Голмайсторът на световното първенство в САЩ през 1994 година получи плакет от областния управител Драгомир Драганов. Най-високото регионално отличие е за цялостния принос на Стоичков към развитието на спорта, както и за ролята му като посланик на страната ни по света.  Утре, на 24..

публикувано на 23.08.24 в 08:26

Без вода в Борово

Без вода ще бъде днес част от Борово, съобщават от ВиК-Русе. Заради изграждане на нови водопроводни връзки в града, от 9:00 до 16:00 ч. днес (23 август) и в понеделник (26 август)  ще бъде нарушено нормалното водоподаване по бул. „България“ в Борово, в участъка между улиците „Александър Стамболийски“ и „Хан Крум“, уточняват от водоснабдителното..

публикувано на 23.08.24 в 08:17

Драшков преодоля Румъния

За девет дни Радослав Драшков успя с колело да стигне до румънския град Орадея. 21-годишният русенец се намира на около 15 километра от унгарската граница. Радослав си е поставил за цел да обиколи Европа на две гуми, като по време на цялото приключение ще популяризира родния си град. Досега младият мъж е преодолял 680 км. Вече започва да усеща..

публикувано на 21.08.24 в 15:05
Снимката е илюстративна

Ремонтът на Дунав мост върви по план

Половината от 200-метровия участък на Дунав мост вече е ремонтиран. Това каза за Радио Шумен Областният управител на Русенска област Драгомир Драганов. "Професионално се извършват строително-монтажните работи, подменят се панелите с нови, правят се парапета и отводнителните канали. Надявам се в срока, който е заложен в рамките на тези 400 м, в..

публикувано на 21.08.24 в 13:24

Нова площадка за хеликоптери

Площадка за хеликоптери изграждат от Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) "Медика" в Русе. Това съобщи управителят на лечебното заведение доктор Ивелин Йоцов. На площадката ще може да кацат както четиритонните български хеликоптери, така и петтонните румънски. Те ще имат възможност да превозват при спешни случаи..

публикувано на 20.08.24 в 13:08

Женя пече хляб

19-годишният Евгений от Украйна тази седмица получи удостоверение за успешно завършен професионален курс за хлебар. С подкрепата на „Каритас Русе“ той премина обучението, като част от различни дейности за интеграция на бежанци.  Младежът идва от Одеса, Украйна. Пристига в България преди повече от две години като бежанец от войната заедно с..

публикувано на 16.08.24 в 13:08