Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Търсят пари за разградските пътища

Снимка: БГНЕС

"Републиканската пътна мрежа в Разградска област не е в добро състояние. Затова водим разговори с Агенцията „Пътна инфраструктура“ за включване на част от отсечките в плановете за летни ремонти. Сред тях е и пътят Исперих – Пристое". Това коментира областният управител на Разград Гюнай Хюсмен. "Трябва да се проучи колко ще струва този път и евентуално да го заложим в тазгодишния бюджет. Това е важен участък за община Исперих. Очаква се да бъдат взети мерки за ремонт на пътя Кубрат - Разград, както и на пътя Кубрат - Русе, който е в много окаяно състояние", посочи той.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Деца на гости в полицията

Децата от Центъра за ученическо, техническо и научно творчество в Разград, участници в поредната смяна на „Еколято 2024”, преминаха през втората за това лято Детска академия по безопасност.  Те усвояваха знания как да реагират при критични ситуации и природни бедствия, на кого да се обадят при нужда, какви са правата и задълженията им,..

публикувано на 26.07.24 в 12:26

Дрога в станиол

23-годишен е задържан заради дрога в Районното управление в Кубрат, съобщават от полицията.  Полицейска проверка е била извършена на лек автомобил „БМВ“, паркиран до бивша макаронена фабрика в землището на кубратското село Беловец. В колата са установени двама младежи на 24 и 23 години.  При извършен обиск е открита станиолова обвивка,..

публикувано на 26.07.24 в 11:58

Две жени ранени при катастрофа

Две жени пострадаха при катастрофа, станала вчера по обяд в землището на лознишкото село Манастирско, съобщават от полицията в Разград.  Лек автомобил, управляван от 34-годишен водач от Лозница и автомобил, шофиран от 49-годишна жена от тервелското село Градница се сблъскват при разминаване.  При удара пострадали водачката, която е с фрактура на..

публикувано на 26.07.24 в 11:50

Запазват средищните училища

Всички средищни училища в община Исперих ще бъдат запазени и през следващата година, каза заместник-кметът Аксел Кючюк, съобщава БТА. Той обясни, че списъкът на средищните училища и детски градини е обсъден и гласуван от съветниците на юлското им заседание.  По думите му, според изискванията на Министерството на образованието и науката списъкът се..

публикувано на 26.07.24 в 10:06

Четирима пострадаха при катастрофа

Катастрофа между два леки автомобила затвори частично пътя Разград - Търговище в района на село Манастирско.  Сигналът е получен около 12:15 часа на 25 юли. Челно са се ударили "Фолксваген Голф" с турска регистрация и "Хонда CRV" с търговищка регистрация. Зад волана на "Голф"-а е била 49-годишна жена от село Брестовене. В колата се возели..

публикувано на 25.07.24 в 13:27

Младеж преби майка си

19-годишен младеж от Кубрат е задържан за извършено домашно насилие, съобщават от полицията в Разград.  Около 22:00 часа на 24 юли на тел.112 е получен сигнал, че след скандал младежът е нанесъл удари по тялото на 38-годишната си майка.  По случая се води проверка за причиняване на телесна повреда по начин, особено мъчителен за пострадалата,..

публикувано на 25.07.24 в 13:05

Топъл обяд от БЧК

Успешно приключи кампанията “Заедно можем повече” на младежите от БЧК Разград по време на Панаира на киселото мляко. По време на тридневната фиеста доброволците на червенокръстката организация предлагаха на символични цени разнообразни сувенири, изработени от доброволци на младежката организация.  Кампанията тази година е за осигуряване на..

публикувано на 25.07.24 в 09:46