Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Служебна благодарност за магистрати

Висшият съдебен съвет отличи със служебна благодарност и грамота председателя на Административния съд в Силистра Маргарита Славова, съдия Павлина Георгиева и съдебния администратор Ивелина Христова. Признанието е за участието
им като лектори и наставници в Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, съобщиха от съда. В рамките на проекта на Висшия съдебен съвет и образователното министерство съдиите Маргарита Славова и Павлина Георгиева са изнесли лекции пред десетокласници от Професионалната гимназия за стопанско управление, администрация и услуги „Атанас Буров“ в Силистра в часовете по „Етика и право”. Административният съд в Силистра участва за трета поредна година в осъществяването на програмата. През 2018 година съдът отново ще бъде част от образователния формат, като първата лекция ще се проведе в края на март.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Грамофонни плочи в изложба

Изложба библиотечен калейдоскоп е разположена в Регионална библиотека „Партений Павлович“ в Силистра. Тя представя част от грамофонните плочи от фонда на библиотеката.В изложените плочи от библиотечните фондове има изпълнения на популярни певци от близкото минало, литературни композиции, детски приказки.  Голяма част от изложбата заемат емблематични..

публикувано на 06.08.24 в 12:12

Пиян зад волана посред бял ден

46-годишен шофьор е задържан вчера в Районното управление в Силистра, тъй като управлявал лек автомобил с фалшива книжка след употреба на алкохол.  Пробата му с дрегер отчела 4.01 промила алкохолно съдържание. Мъжът е отказал кръвна проба и остава в ареста за 24 часа. По случая е образувано бързо производство

публикувано на 06.08.24 в 10:47

Пожар изпепели дърва

Небрежна работа с огън довела до пожар в двора на частен имот в село Йорданово на 3 август. Това съобщават от силистренската полиция. Екип на пожарната в Силистра се отзовал на сигнал, получен малко след 14:00 часа и загасил пожара, преди да обхване три съседни къщи.  Изгорели около 300 кв. м покрив на стопански постройки и гараж и 3 куб.м дърва..

публикувано на 05.08.24 в 10:40

Пиян зад волана нощем

Бързо производство е образувано в районното в Силистра за шофиране след употреба на алкохол. Това съобщават от силистренската полиция. 36-годишен водач на лек автомобил „Фолксваген“ бил спрян за полицейска проверка на 3 август около 2:10 часа в село Искра. Тестван е с дрегер, който отчел 2.45 промила.  Задържан е за срок до 24 часа в полицейското..

публикувано на 05.08.24 в 10:29

Велосипедист пострада на пътя

59-годишен велосипедист е със счупен крак след пътнотранспортно произшествие. Това съобщават от силистренската полиция. Инцидентът станал на 3 август около 17:10 часа на кръстовището на бул. „Македония“ и ул. „Добруджа“ в Силистра. Мъжът с колелото бил ударен от лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 32-годишен.  Дежурна оперативна група е извършила..

публикувано на 05.08.24 в 10:11

Газова бутилка пламна

Пожар, причинен от небрежна работа с газов котлон, възникнал вчера в апартамент в Силистра. Това съобщават от силистренската полиция. Екип на противопожарната служба в града се отзовал на сигнал, получен в 07:50 часа. При произшествието се запалила туристическа газова бутилка. Тя причинила изгаряния по краката на 82-годишната собственичка, която била..

публикувано на 02.08.24 в 09:41

Пътен ремонт

В ход е основният ремонт на пътя Калипетрово, промишлена зона – община Силистра. Това съобщиха от местната администрация. Кметът на общината Александър Сабанов извърши оглед на дейностите по реконструкция и рехабилитация на пътната мрежа. В рамките на проекта ще бъде извършено асфалтиране и възстановяване на отводняването на пътните платна.  Пътят..

публикувано на 01.08.24 в 14:33