Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дарение за доброволците в Ситово

Дарение за общинското доброволно формирование получи община Ситово от Конфедерация Швейцария. Ситово е сред трийсет и деветте български общини, които получиха оборудване и екипировка за доброволните си формирования за борба с бедствия. Помощта от Швейцария е предоставена чрез Националното сдружение на общините в Република България. Дарението включва гумирани панталони, анцузи и шапки за наводнения, униформени гащеризони, панталони, якета, шапки и специални колани.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Футболен турнир с кауза

Ученически футболен турнир в Силистра събра средства за лечението на 11-годишния Дани, който страда от онкологично заболяване, съобщиха за БТА организаторите от местния ученически парламент.    В благотворителния турнир се включиха отборите на Спортното училище „Дръстър“, Природоматематическата гимназия "Св. Климент Охридски” и Езиковата гимназия..

публикувано на 29.05.24 в 08:43

Общинската болница се отчита

Редовно заседание ще проведе Общинският съвет в Тутракан. В дневния ред са включени за разглеждане 10 докладни записки.  Заседанието ще започне с отчет за дейността на общинската болница, който ще бъде представен от управителя на здравното заведение д-р Богомил Бойчев. Ще бъде избран и регистриран одитор за заверка на годишния финансов отчет на..

публикувано на 29.05.24 в 08:24

Син наруши ограничителна заповед

48-годишен е задържан за нарушение на заповед за незабавна защита от домашно насилие. Това съобщават от силистренската полиция. На 27 май в село Професор Иширково той приближил на по-малко от 150 метра дома на родителите си в селото, с което нарушил ограничителна заповед, издадена от Районния съд в Силистра.  Задържан е в полицейския арест за..

публикувано на 28.05.24 в 09:53
Община Главиница

67 500 лева за екопроекти

Пет проекта в община Главиница са одобрени за финансиране в кампанията „За чиста околна среда“ от Програмата за управление дейностите по опазване на околната среда.  Осигуреното финансиране е 67 500 лева, съобщават от местната администрация.  По 15 000 лева се отпускат на кметствата в Суходол, Ножарево и Дичево за изграждането на зони за отдих. В..

публикувано на 28.05.24 в 09:11
Община Тутракан

Тутракан с екопроект

Община Тутракан ще закрие и рекултивира общинското депо за неопасни отпадъци. Проектът е на стойност над 7 420 000 лева, а договорът с Министерството на регионалното развитие и благоустройството вече е подписан.  Дейностите ще се реализират на два етапа, които включват техническа и биологична рекултивация. Предвидено е да се изгради система за..

публикувано на 28.05.24 в 08:31

Горя стопанска постройка

Пожар в стопанска постройка в село Варненци е възникнал на 24 май около 20:30 часа. Това съобщават от силистренската полиция. Загасил го е екип на пожарната в Тутракан. При произшествието, което е станало вследствие на късо съединение, изгорели около 30 кв.м покрив.  След намесата на огнеборците са спасени съседни сгради.    

публикувано на 27.05.24 в 09:55

Полицейска гонка посред нощ

39-годишен е задържан след полицейска гонка в Тутракан. Това съобщават от силистренската полиция. Инцидентът станал на 24 май вечерта. Към мъжа, който шофирал лек автомобил, бил подаден знак за спиране от полицейски служители. Той не изпълнил разпореждането, а ускорил. Автопатрулът го последвал и спрял. Тогава мъжът отказал да бъде тестван за алкохол..

публикувано на 27.05.24 в 09:38