Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички пътища в община Шумен са отворени

Всички пътища на територията на община Шумен са отворени за движение, съобщават от общинското ръководство. Продължава работата на снегопочистващите фирми и в момента машините работят по вътрешните улици на селата. Във всички населени места има ток и вода. Проблем със зареждане на хляб и хранителни продукти има само в село Друмево, но не заради непроходими пътища, а поради авария на автомобила, с който стоката се транспортира. Независимо от тежките зимни условия градският транспорт ще продължи да обслужва нормално линиите в града и към селата. "Цялата налична техника на фирмите за почистване на сняг, е навън от два часа тази нощ", обясни заместник-кметът Боян Тодоров. Към момента основните улици и булеварди в Шумен са проходими. Продължава почистването и в кварталите. Няма информация за закъсали шофьори и бедстващи хора на територията на общината. Ситуацията обаче продължава да бъде тежка и от администрацията отново призовават да се пътува само ако е неотложно. По данни на електроразпределителното дружество към момента без ток е село Становец от община Нови пазар, където два екипа работят за локализиране на аварията

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Водата в Шуменско на свършване

Повечето язовири в Шуменско са с критично нисък обем. Това стана ясно по време на заседание на Областния съвет за намаляване риска от бедствия. Дори и да завали обилно количество дъжд, няма опасност от преливане на водоемите.  В общини като Каолиново, Нови пазар и Каспичан повечето от водоемите са почти празни, обявиха експертите.  В община Шумен..

публикувано на 04.09.24 в 13:51

Мъж пострада при катастрофа

Катастрофа между два тира и един лек автомобил затруднява движението по пътя Шумен - Карнобат в село Радко Димитриево.  По непотвърдена информация, двата тира са се изпреварвали в населеното място, а лекият автомобил е излизал от пресечката от с. Ветрище, посока Шумен. Камионът, който е изпреварвал, се е ударил челно в лекия автомобил.  Пострадал е..

публикувано на 04.09.24 в 13:03

Дрогиран катастрофира на пътя

19-годишен жител на село Раковски е задържан в полицейския арест в Шумен след катастрофа на АМ “Хемус“ и положителна наркопроба. Това съобщават от шуменската полиция. Сигнал за произшествието е приет малко преди 20:30 часа в дежурната част на областната дирекция. Съобщено било, че на 354 км в посока към Варна е катастрофирал водач на лек..

публикувано на 04.09.24 в 11:36

Жена с дрога на автогарата

28-годишна шуменка е задържана за притежание на наркотични вещества. Това съобщават от шуменската полиция. Малко преди 11:00 часа вчера криминалисти от областната дирекция засекли в района на автогарата в Шумен жена, за която имали оперативен сигнал, че държи наркотични вещества. При извършената полицейска проверка у нея са намерени около 4 г суха..

публикувано на 04.09.24 в 11:04
ДКЦ 1 - Шумен

Пунктове за еЗдраве в Шумен

Всеки желаещ вече има достъп до електронното си пациентско досие и през мобилния си телефон, съобщават от Регионалната здравна инспекция в Шумен. Необходимо е на телефона да бъде инсталирано мобилното приложение еЗдраве, а гражданите да разполагат с електронна поща. Всеки, който иска да има достъп до здравното си досие чрез мобилен телефон,..

публикувано на 04.09.24 в 10:05

Празници в село Кочово

С танцов спектакъл „Легендата“ и хоротека започва празникът на село Кочово на 5 септември вечерта. С художествен и кулинарен конкурс, изложба на тъкани черги, изделия с българска бродерия, везани дантели, изложба на реплики на оръжие, участвало в битките за Освобождението на България и с концерт ще бъде отбелязан патронният празник на НЧ..

публикувано на 04.09.24 в 09:28

"Бисерна" отваря врати

Пещера „Бисерна“ отново приема туристи от днес, като почивни дни ще са понеделник и вторник. Запазва се режимът на влизане с предварително записване. Посещенията ще бъдат от 10:00 ч., 11.30 ч. и 13:00 ч., а в празничните и почивните дни групи ще се приемат и от 15:00 ч. До пещера „Бисерна“ се стига пеша, тъй като горският път не е подходящ за..

публикувано на 04.09.24 в 08:46