Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Новият турски посланик с първа визита в Шумен

„Икономическите министерства на България и Турция готвят голям бизнес форум в Истанбул, подобна среща не е имало от 10 години насам“. Това съобщи при първото си посещение в Шумен Хасан Улусой, посланик на Турция у нас. По думите му, подготовката за форума е в ход, очаква се той да се състои в началото на април. „Животновъдството, растениевъдството и опазването на културните и историческите ценности на двете страни за мен са сферите, в които можем активно да си сътрудничим“, коментира в Шумен Хасан Улусой. При посещението си турският дипломат бе придружаван от Фикрет Индже, председател на Управителния съвет на Българско-турската търговско-индустриална камара. Той уточни, че след месец предстои да бъде избран нов председател на камарата. Фикрет Индже заяви, че от учредяването на структурата през 2013 година досега, членовете на камарата от 50 са станали близо 160, а в Шуменска област са привлечени инвестиции в размер между 130 и 140 милиона евро. 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отчетоха по-малко престъпления

Спад на престъпленията в община Никола Козлево се отчитат през изминалата година. Регистрирани са 56 престъпни деяния или с 20 по-малко спрямо 2022 г. За първите три месеца на тази година престъпленията са 28, а разкриваемостта е 91%. Това съобщи директорът на Областната дирекция на МВР – Шумен старши комисар Георги Гендов на среща с кмета на..

публикувано на 16.04.24 в 14:38

Нов асфалт в Сливо поле

Отсечки от два общински пътища в община Сливо поле ще бъдат ремонтирани със средства от държавния бюджет. Кметът Валентин Атанасов подписа договор за това с Министерството на регионалното развитие и благоустройството.  Ще бъдат обновени малко над 4000 метра от пътя между Голямо Враново и Малко Враново и близо 1200 метра от второкласния път от..

публикувано на 16.04.24 в 13:29

Ремонт край Омуртагов мост

Ремонтни дейности на пътното платно в района на кръстовище на главен път  I -7 и комплекс „Омуртагов мост“ ще бъдат извършени за времето от 20:00 ч. на 16 април до 05:00 ч. на 17 април. Това съобщават от пресцентъра на шуменската полиция. Движението на товарни автомобили и автобуси ще се осъществява през обходни маршрути, обозначени в с...

публикувано на 16.04.24 в 13:02

Шамар по врата

54-годишен мъж е задържан в полицейския арест във Велики Преслав след сигнал за домашно насилие. Това съобщават от шуменската полиция. Той ударил шамар по врата на жената, с която живее на семейни начала. Сигналът бил подаден от 44-годишна жена от Смядово вчера следобед. По нейни данни, случката станала в следобедните часове предни ден.  По..

публикувано на 16.04.24 в 08:50

Евродепутат на влак

Младшите посланици на Европейския парламент от Първо СУ "Свети Седмочисленици" ще пътуват с влак от Търговище до Шумен. Към тях ще се присъедини евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков, който е и зам.-председател на Комисията по транспорт и туризъм в Брюксел.  Влакът тръгва от ж.п. гара Търговище в 12:31 ч. и пристига в Шумен в 13:01 ч. в четвъртък,..

публикувано на 16.04.24 в 08:43

Старт на приема в забавачките

Днес стартира електронният прием в детските градини в община Шумен. Чрез платформата от 10.01 часа на 16 април (вторник) родителите ще имат възможност да регистрират, редактират или отказват заявления за прием в детските заведения.  Вчера бяха обявени свободните места за първото класиране, а кандидатстването ще продължи до 23.59 часа на 19 април...

публикувано на 16.04.24 в 08:05
Христо Христов - кмет на община Шумен

Приемен ден на кмета

Кметът проф. д-р Христо Христов ще приема граждани на 29 април (понеделник) от 14:00 часа в зала 203 на общинската администрация. По същото време в стая 317 в общината приемен ден ще има и председателят на Общинския съвет Ася Аспарухова. Заместник-кметовете, секретарят на общината и главният архитект ще приемат граждани също на 29 април..

публикувано на 15.04.24 в 16:00