Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гьокчан Ахмед е временно кмет на Лозница

Гьокчан Ахмед ще е временно изпълняващият длъжността кмет на Лозница. Това беше решено днес на извънредно заседание на Общинския съвет. До момента Гьокчан Ахмед беше заместник-кмет. Той ще продължи да изпълнява и тези свои функции до провеждането на избори, каза за Радио Шумен секретарят на местната администрация Гюлтен Еминова.
До днешното решение на съветниците се стигна, след като Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно пълномощията на кмета Айхан Хашимов. Той има влязла в сила условна присъда за неправомерно разходване на средства от държавния бюджет. Делото срещу Хашимов започна през 2009 година заради 662 000 лева, получени от Фонда за борба с бедствията, за ремонт на църкви и джамии, повредени от буря. Според метеоролозите, в посочения период буря не е имало.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Награда за Разград

Община Разград е сред отличените от „Национални награди 2024“ на Асоциацията на българските градове и региони. Наградата в категория „Иновации в образованието“ беше получена от кмета на община Разград Добрин Добрев по време на Националния зелен форум.  Високата оценка от Асоциацията е за стремежа на местната управа да подкрепя изпълнението на..

публикувано на 16.04.24 в 09:33

Удар в крайпътно дърво

40-годишна жена пострада при катастрофа и е настанена за лечение в болница, съобщават от разградската полиция. Сигналът за пътнотранспортното произшествие е получен около 18.40 часа на 14 април на тел.112. На място, по пътя между град Завет и село Веселец, е установено, че водачката на „Фолксваген Голф“ е изгубила контрол над автомобила и се е ударила..

публикувано на 15.04.24 в 12:38

Спортен календар онлайн

Община Разград се включи в платформата „Спортен календар“. Тя дава възможност за дигитализация на събитията, интегриране на календара в сайта на общината, реклама във всички социални мрежи и достъпност в интернет пространството.  Платформата осигурява взаимовръзка между всички потребители. Има опция и за записване на участници за конкретните състезания..

публикувано на 15.04.24 в 09:16

Номинации за Съвета на децата

Започна процедурата за номинация на община Разград в Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето.  Могат да кандидатстват деца от 13 до 16 години. Те трябва да подадат мотивационно писмо и формуляр. Образци на документите са публикувани на интернет страницата на община Разград. Заявленията се подават  в сградата на общината или по..

публикувано на 15.04.24 в 08:39

Без консенсус за РИК

Политическите партии в Разград не се разбраха за състава на Районната избирателна комисия (РИК).  Това стана ясно на проведените консултации при областния управител Владимир Димитров преди предстоящите избори за членове на Европейския парламент и за Народно събрание на 9 юни.  Така ЦИК трябва да избере кой ще бъде част от Районната избирателна..

публикувано на 14.04.24 в 12:41

Дядо опита да прегази внука си

Дядо умишлено опита да прегази внука си след разправия между двамата, съобщават от Областната дирекция на МВР-Разград. Спорът между 79-годишния мъж от село Брестовене и 36-годишния му внук възникнал по повод стари тухли, с които внукът искал да направи ограда, а дядо му не бил съгласен. Възрастният мъж се качил в колата си и ударил с нея по-младия...

публикувано на 14.04.24 в 12:21

Дарение за кризисен център

50 пакета с хранителни продукти и със санитарни материали получи Сдружение „Център за съзидателно правосъдие“ в Разград. Дарението е от Сдружението „Един процент промяна“ и DraftKings – Пловдив. С него ще се помогне на потребителите в Кризисния център за жертви на домашно насилие и Консултативен център по проблемите на домашното насилие в..

публикувано на 12.04.24 в 10:56