Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

24 часа видео за взрива в Хитрино

В Шуменският окръжен съд продължава делото срещу машинистите на влака убиец в Хитрино. За инцидента с взривената цистерна на гарата на 10 декември 2016 г. са обвинени машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков. В няколко поредни заседания ще бъдат предявени материали, които не са предоставени на защитата при досъдебното производство, обясни съдебният помощник Стилиян Стилиянов. "7000 снимки, 24 часа видео записи и до 2 часа аудио записи", посочи той. Видеоматериалите са от стационарни камери на търговски обекти и от дронове, а аудиозаписите са разговорите между жп служителите. Тези материали са от изключителна важност за защитата, посочи адвокат Ивайло Йорданов. Според него, направената външна експертиза на фирмата превозвач също би помогнала за изясняване на инцидента."На този етап външни експертизи няма как да бъдат внесени. Ще намерим начин да го направим по-нататък в процеса", каза още той.

Заседание по делото ще има и утре.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Тежък воден режим в Чернооково

На тежък воден режим минава върбишкото село Чернооково. Това показва справка в сайта на ВиК – Шумен. В населеното място вода ще се подава по четири часа веднъж на четири денонощия. В общината на режим от миналата седмица са Върбица и селата Конево и Станянци.  В община Каолиново ограничено подаване има в селата Климент, Тъкач и Наум, а в община..

публикувано на 15.07.24 в 12:50

Юмруци в лицето

18-годишен младеж от Шумен е задържан за грабеж, съобщиха от шуменската полиция. Около14:15 часа на 12 юли в полицейското управление в Шумен бил приет сигнал за побой до зала „Арена Шумен“. Съобщено било, че 18-годишен нанесъл удари с юмрук в  лицето на 15-годишен младеж от града, след което му взел 10 лева и цигари. Извършителят бил установен и..

публикувано на 15.07.24 в 12:22

Домашен насилник в ареста

42-годишен мъж от Шумен бил задържан в полицейския арест заради закани за убийство към жената, с която живее на семейни начала. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за заплахите бил приет в полицейското управление в Шумен около 18:00 часа на 12 юли от 40-годишната шуменка, към която били отправени заплахите.  По случая е образувано..

публикувано на 15.07.24 в 12:15

Отново пиян водач

31-годишен е засечен да шофира пиян, съобщават от шуменската полиция. На 13 юли около 21:50 часа на кръстовище между улиците „Захари Величков“ и „Беласица“ в Смядово възникнало пътнотранспортно произшествие с материални щети. 31-годишен мъж, водач на лек автомобил "Ланд Ровър" с чужди табели, бил тестван за шофиране след употреба на алкохол. Отчетени..

публикувано на 15.07.24 в 11:54

Договор за сътрудничество

Договор за сътрудничество и съвместна дейност с Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ – София сключи община Шумен. Договорът цели сътрудничество в учебната и научната сфера между институциите.  Сътрудничеството ще подпомогне реализацията на специалисти с висше образование в професионално направление „Архитектура, строителство и..

публикувано на 15.07.24 в 11:41

Ново осветление в Шуменско

6 села от община Шумен ще бъдат с ново осветление по проект „Рехабилитация и модернизация на уличното осветление в община Шумен“ по Националния план за възстановяване и устойчивост. Проектът обхваща селата Мараш, Царев брод, Дибич, Мадара, Салманово и Ивански.  Ще бъдат подменени 3187 осветителни тела. Ще бъде изградена система за управление и..

публикувано на 15.07.24 в 09:45
СУ Сава Доброплодни - Шумен

Започна записването в 8 клас

Всички ученици, които са приети в 8 клас по първо желание, следва да се запишат в училището, в което са приети от днес (15.07.) до 17 юли. В противен случай губят мястото си. Записването става с оригинала на свидетелството за основно образование, а за професионалните паралелки – и с медицинско свидетелство. Ученици, които са приети по второ и следващо..

публикувано на 15.07.24 в 08:42